Nuori Taide 23 -tapahtumalogo

Ole visuaalinen.

la 13.5.2023 klo 11-17

Tiivistämö, Helsinki

Nuori Taide 2023 on Suomen suurin nuorten visuaalisen taiteen harrastajien tapahtuma. Tapahtumassa 13–23-vuotiaat taiteentekijät esittelevät taidettaan sekä tapaavat muita harrastajia ja ammattitaiteilijoita. Ohjelmassa on nuorten taiteen esittelyä, taiteilijatapaamisia, taidepajoja, keskusteluohjelmaa ja esityksiä. Tapahtuma on maksuton, ikärajaton, savuton ja päihteetön.

Nuori Taide 2023 -tapahtuman teema on loiste.

Loistetaan yhdessä ja yksilöinä, värien monipuolisessa harmoniassa. Inspiraatiota, rohkaisua ja iloa. Loiste kutsuu ja tuo yhteen.

Valokuva, kaksi nuorta seisovat selkä kameraan päin suurten taideteosten edessä ja tutkivat teosten edessä olevan pöydän sisältöä

Esittele taidetta

Tapahtumassa 13–23-vuotiaat taiteen harrastajat ympäri Suomen esittelevät taidettaan esittelypisteillä, digitaalisesti, työpajoissa, esityksissä ja keskusteluohjelmassa. Haku esittelijäksi järjestettiin 23.1.–12.2.2023. Taiteen esittelijät julkaistiin 15.3.2023. Mukaan valittiin 55 nuorta tai nuorten ryhmää.

Kymmenen nuoren tuotantoassistentin tekemien omakuvien kollaasi, mustavalkoisina. Ympärillä tapahtuman ilmeen mukainen värikäs kehys

Tuotantoassistentit

Nuoret vapaaehtoiset tuotantoassistentit tuottavat tapahtuman yhdessä Nuori Taiteen henkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tuotantoassistentit tulevat seitsemästä eri kaupungista ja työskentelevät neljässä pientuotantoryhmässä.

Kuvituskuva, sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan ja aatoilevan ohuen verkkokuvion päällä toistuvasti valkoinen teksti " Nuori Taide 23"

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit ovat Generation 2023 -näyttely, Helsingin kuvataidekoulu, Nuori Kulttuuri, Nuoret 2023 -näyttely, Nuorten Helsinki ja Rely on Kaide.

Sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan päällä aaltoileva ohut verkkokuvio. Päällä valkoisen laatikon päällä teksti ohjelma

Ohjelma

Päätapahtuma järjestetään lauantaina 13.5.2023 Tiivistämöllä Helsingissä. Oheisohjelmaa järjestetään Helsingin taidekohteissa toukokuussa.

Ohjelma julkaistaan kokonaisuudessaan maaliskuussa 2023.

Neljä nuorta panelistia vierekkäin, taustalla Nuori Taiteen banderolli sekä viherkasveja. Kuvaaja: Onni Pusa

Nuori Taide

Nuori Taide on valtakunnallinen foorumi nuorten visuaaliselle taiteelle. Tapahtumat ovat osa Nuori Taiteen tekemää kulttuurista nuorisotyötä, painotuksena visuaalinen taide.

Kuvituskuva, sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan ja aatoilevan ohuen verkkokuvion päällä valkoinen tekstiilaatikko, jossa lukee # ole visuaalinen

Viestintämateriaali

Viestintämateriaalia medialle, yhteistyökumppaneille ja taiteen esitelijöille.

Lataa tapahtuman juliste!

Taidejemma -tunnus tumman harmaalla pohjalla
Helsingin kuvataidekoulu logo
Nuori Kulttuuri logo
Nuoret 2023 logo
Kalasataman Vapaakaupunkii logo
Helsinki logo
kaksi kauttaviivaa ja teksti kaide