Nuori Taide 23 -tapahtumalogo

Ole visuaalinen.

la 13.5.2023 klo 11-17

Tiivistämö, Helsinki

Nuori Taide 2023 on Suomen suurin nuorten visuaalisen taiteen harrastajien tapahtuma. Tapahtumassa 13–23-vuotiaat taiteentekijät esittelevät taidettaan sekä tapaavat muita harrastajia ja ammattitaiteilijoita. Ohjelmassa on nuorten taiteen esittelyä, taiteilijatapaamisia, taidepajoja, keskusteluohjelmia ja esityksiä. Tapahtuma on maksuton, ikärajaton, savuton ja päihteetön.

Nuori Taide 2023 -tapahtuman teema on loiste.

Loistetaan yhdessä ja yksilöinä, värien monipuolisessa harmoniassa. Inspiraatiota, rohkaisua ja iloa. Loiste kutsuu ja tuo yhteen.

Kiitos kaikille taiteen esittelijöille, kumppaneille ja kävijöille onnistuneesta tapahtumasta! Nuori Taide 2025 järjestetään toukokuussa 2025 Tampereella.

Valokuva, kaksi nuorta seisovat selkä kameraan päin suurten taideteosten edessä ja tutkivat teosten edessä olevan pöydän sisältöä

Esittele taidetta

Tapahtumassa 13–23-vuotiaat taiteen harrastajat ympäri Suomen esittelevät taidettaan esittelypisteillä, digitaalisesti, työpajoissa, esityksissä ja keskusteluohjelmissa. Avoin haku esittelijäksi järjestettiin alkuvuodesta 2023. Mukaan valittiin 53 nuorta tai nuorten ryhmää.

Kymmenen nuoren tuotantoassistentin tekemien omakuvien kollaasi, mustavalkoisina. Ympärillä tapahtuman ilmeen mukainen värikäs kehys

Tuotantoassistentit

Nuoret vapaaehtoiset tuotantoassistentit tuottavat tapahtuman yhdessä Nuori Taiteen henkilökunnan ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tuotantoassistentit tulevat seitsemästä eri kaupungista ja työskentelevät neljässä pientuotantoryhmässä.

Kuvituskuva, sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan ja aatoilevan ohuen verkkokuvion päällä toistuvasti valkoinen teksti " Nuori Taide 23"

Yhteistyössä

Yhteistyökumppanit ovat Generation 2023 -näyttely, Helsingin kuvataidekoulu, Nuori Kulttuuri, Nuoret 2023 -näyttely, Nuorten Helsinki, Kalasataman Olohuone, Publics Youth ja Rely on Kaide.

Sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan päällä aaltoileva ohut verkkokuvio. Päällä valkoisen laatikon päällä teksti ohjelma

Ohjelma

Päätapahtuma järjestetään lauantaina 13.5.2023 klo 11-17 Tiivistämöllä Helsingissä. Oheisohjelmaa järjestetään Helsingissä toukokuussa. Tapahtuma on maksuton ja ikärajaton.

Kassi, papereita, kyniä, maalituubi ja tarroja

Goodie bag

Tapahtuman 80 nuorta osallistujaa saa Nuori Taide 2023 -goodie bagin saapuessaan Suomen suurimpaan nuorten visuaalisen taiteen harrastajien tapahtumaan. Kassi sisältää taidetarvikkeita. Goodie bag tulee varata etukäteen. Kaikki kassit on nyt varattu.

Ilmakuva Suvilahdesta, johon merkitty reitti metroasemalta Tiivistämöön

Saapuminen

Tiivistämölle pääsee mukavasti vaikkapa metrolla. Kalasataman metroasemalta on 300 metrin matka. Lue lisää Tiivistämön saavutettavuudesta.

Neljä nuorta panelistia vierekkäin, taustalla Nuori Taiteen banderolli sekä viherkasveja. Kuvaaja: Onni Pusa

Nuori Taide

Nuori Taide on valtakunnallinen foorumi nuorten visuaaliselle taiteelle. Tapahtumat ovat osa Nuori Taiteen tekemää kulttuurista nuorisotyötä, painotuksena visuaalinen taide.

Kuvituskuva, sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan ja aatoilevan ohuen verkkokuvion päällä valkoinen tekstiilaatikko, jossa lukee # ole visuaalinen

Viestintä

Viestintämateriaalia medialle, yhteistyökumppaneille ja taiteen esitelijöille.

www-alasivun-banneri copy 5-nuoritaide23

Palaute

Kiitos kaikille palautetta jättäneille. Palautekyselymme on sulkeutunut. Palautetta voi vielä lähettää nuoritaide(a)artcentre.fi.

Amos_Logo_taustaton_musta1
Helsingin kuvataidekoulu logo
Nuori Kulttuuri logo
Nuoret 2023 logo
Kalasataman Vapaakaupunkii logo
Helsinki logo
kaksi kauttaviivaa ja teksti kaide