Asiantuntijuus

Nuori Taide on kulttuurisen nuorisotyön asiantuntijaorganisaatio. Toimintaa ylläpitää Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö. Nuori Taide tuottaa opetusmateriaalia nuorten harrastustoimintaan ja taideopetukseen sekä järjestää koulutuksia koulutuksia 13–28-vuotiaille visuaalisen taiteen tekijöille ja nuorten visuaalisen kulttuurin parissa työskenteleville. Blogissa nuorten visuaalisen kulttuurin ilmiöistä kirjoittavat Nuori Taiteen työntekijät ja vierailevat kirjoittajat. Vuonna 2024 Nuori Taide tutkii aikaisemman toiminnan vaikuttavuutta, näkyvyyttä ja tunnettuvuutta. Lisäksi Nuori Taide tarjoaa mahdollisuuksien mukaan harjoittelupaikkoja ja vapaaehtoistyötä opiskelijoille ja työttömille työnhakijoille.

Valtakunnalliset nuorisotyön päivät

NUORI2023

Esittelemme tapahtumassa tulevaa Nuori Taide 2023 -tapahtumaa ja etsimme yhteistyökumppaneita eri maakunnista vuosille 2024–2025. Vuodelle 2024 etsimme kumppaneita kulttuurisen nuorisotyön tutkimukseen ja vuodelle 2025 kumppaneita Nuori Taide 2025 -tapahtumalle. Paikkaa tapahtumalle ei ole vielä päätetty – toivo Nuori Taide 2025 -tapahtumaa paikkakunnallesi!

NUORI2022

Osallistuimme NUORI2022 -tapahtumaan 26.-27.4.2022 Jyväskylässä. Kiitos kaikille Nuori Taiteen esittelypisteellä käyneille ja Taide ja nuoret nyt - nykyajassa syntyvän taiteen mahdollisuuksia -esitykseen osallistuneille!

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 2022 Järvenpäässä

Toteutimme nuorten taiteen harrastajien kanssa foorumin päätöohjelmana Keskustelua nuorten osallisuudesta taideharrastuksissa -paneelikeskustelun. Panelistit olivat Eevi Siniketo (24, Tampere), Meeri Kastinen (22, Oulu) ja Eva Guillard (19, Kerava). Paneelin moderoi Emma Riski (28, Turku).

Valtakunnallinen lastenkulttuurifoorumi 2021 Lahdessa

Olimme esittelemässä kansainvälistä Youth Learning through Arts (2020-2022) -hanketta yhdessä Suomen lastenkulttuurikeskusten liiton ja Luonto Liiton kanssa. Tutustu hankkeessa tekemäämme julkaisuun Opas reaktiiviseen ekokriisitaidetoimintaan.