Tutkimus

Vuosina 2024–2025 Nuori Taiteen toiminta painottuu viiden aikaisemman toimintavuoden aikana toteutettujen sisältöjen vaikuttavuuden ja näkyvyyden sekä Nuori Taiteen tunnettuuden tutkimukseen ja kehittämiseen. Nuori Taide julkaistiin marraskuussa 2018.

Kokemuksia ja palautetta tullaan keräämään työpajoihin, Nuori Taide -tapahtumiin, residensseihin, näyttelyihin, koulutuksiin, somesisältöihin ja muuhun toimintaan osallistuneilta nuorilta ja yhteistyökumppaneilta sekä Nuori Taiteen Instagram-seuraajilta. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, miten Nuori Taide voi toimia kestävämmin tulevaisuudessa ja vastata paremmin nuorten tarpeisiin.

Tutkimuksessa tullaan hyödyntämään palvelumuotoilun työkaluja, visuaalisen kulttuurin tutkimuksen menetelmiä sekä tulevaisuuden tutkimuksen ja nuorisotutkimuksen asiantuntijoiden osaamista.

Taidejemma

Nuori Taide ja Kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto (Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö) toteuttivat vuosina 2017–2019 Taidejemma-tutkimushankkeen, jossa kartoitettiin lasten ja nuorten taiteen arkistojen tilaa Suomessa ja perustettiin niiden ympärille Taidejemma-verkosto. Hankkeessa tehtiin 2 julkaisua. Hanketta rahoitti Koneen Säätiö. Tutustu Taidejemman nettisivuihin.

TaideJemmoja logo tutkimus