Ohjelma

10 henkilöä rivissä lavalla. Taustalla teksti valkokankaalla Kiitos.

Kiitos taiteen esittelijät, yhteistyökumppanit ja kävijät. Loimme yhdessä upean tapahtuman! Kuva: Linnea Laatikainen

Tapahtumassa vieraili ennätykselliset 850 kävijää! Kiitos kaikille. Nuori Taide 2025 järjestetään toukokuussa 2025 Tampereella.

Lataa tapahtuman valokuvat

Lataa Nuori Taide 2023 ohjelma

Taiteen esittelijät

52 nuorta, 13–23-vuotiasta, taiteen harrastajaa tai nuorten ryhmää esittelee taidettaan tapahtumassa esittelypisteillä, valkokankaalla, työpajoissa, lavaohjelmassa ja TaideFoliossa. Taiteen esittelijät tuova esiin nuorten kokemuksia, toiveita ja oivalluksia ajasta, jossa elämme. Voimme oppia jotain jokaisen nuoren taiteesta ja tarinoista!

Tutustu taiteen esittelijöihin

Taidekauppa

klo 11-17

Osa taiteen esittelijöistä myy taidettaan tapahtumassa. Varaa mukaan käteistä tai lataa puhelimeen valmiiksi MobilePay-sovellus taideostoksia varten. Tapahtuma on oiva mahdollisuus vaikka ihka ensimmäiselle taidehankinnalle!

Työpajat

Maalaaus, joissa 2 eläintä ja naishahmo

Muisto seikkailusta

11-12.30
Työpajatila, Lämpiö
Ennakkoilmoittautuneille

Tuo työpajaan ajatus muistosta. Muisto voi olla satunnainen kohtaaminen kadulla tai elokuvan innoittama kohtaus. Ajatus muistosta luonnostellaan ja työ aloitetaan, mutta jossain kohtaa annat toiselle työpajalaiselle oman keskeneräisen työsi ja saat itse jatkaa hänen keskeneräistä muistoaan. Työparilta valmistuu kaksi teosta, jotka asetetaan esille työpajatilaan tapahtuman ajaksi.

Työpajan ohjaavat Helsingin kuvataidekoulun oppilaat Mimosa Tamminen & Emilia Martikainen.

Kuvan teos: Elsa Bachmann

Kaikille avoin ja maksuton Muisto seikkailusta -työpaja järjestetään Kalasataman Vapaakaupungin Olohuoneella Kauppakeskus Redissä Helsingissä pe 12.5. klo 17-18.30. Tervetuloa!

ME työpaja

ME

11-14 non-stop
Lämpiö

Tule taiteilemaan öljypastelleilla oma kartonkiruutu! Ruuduista kootaan kasvot työpajatilaan, jotka dokumentoidaan ja julkaistaan Nuori taide -kanavissa tapahtuman jälkeen.

Työpajan ohjaavat Helsingin kuvataidekoulun oppilaat Sade Kauppila & Anton Laatikainen.

Kuvan teos: Sade Kauppila

 

WhatsApp Image 2023-03-16 at 13.48.49

Tuunaustyöpaja

13-15 non-stop
Takapiha

Lojuuko sinulla käytetty skeittilauta kotona? Tule mukaan taiteilemaan vanhasta laudasta seinälle ripustettava taideteos. Mikäli haluat että puu näkyy, niin voit hioa valmiiksi laudan vanhan grafiikan pois. Pisteellä voi tuunata myös vaikkapa kangaskasseja, esimerkiksi tapahtuman Goodie bagi -kassin. Materiaalina käytetään akryylimaaleja, tusseja ja kangasmaaleja. Kaikki tarvittavat materiaalit maalaamiseen ja ripustukseen löytyvät paikan päältä.

Työpajan ohjaa kuvataiteilija ja tanssija Petra Kinnunen.

WhatsApp Image 2023-03-16 at 19.43.41

Graffitityöpaja

13–14
Työpajatila, Lämpiö

Tule tekemään oma graffititeos ja tutustumaan taidemuotoon! Työpajassa katsotaan graffitin prosessia sekä kulttuuria ja piirretään oma piissi tai hahmo. Materiaaleina on maalitusseja, paperia ja lyijykyniä.

Työpajan ohjaa taiteen esittelijä Vertti Hallberg.

 

WhatsApp Image 2023-03-16 at 12.22.19

Kaikki sanat on jo joskus sanottu

14.45–15.45
Työpajatila, Lämpiö

Kollaasirunotyöpajassa askarrellaan kierrätettyjen kirjojen ja lehtien teksteistä uutta runoutta. Materiaaleina on kierrätyspisteistä kerättyä kirjallisuutta, saksia, liimaa ja tusseja. Runoja kootaan leikkelemällä sanoja tai lauseita kirjoista, sekä liimaamalla ne uudelleen yhteen. Runopaja leikittelee ajatuksella siitä, että maailma on jo täynnä sanottuja sanoja, mutta asettelemalla niitä uuteen järjestykseen voi luoda uutta. Mukaan voi halutessaan ottaa myös omia kirjoja leikeltäväksi.

Työpajan ohjaa taiteen esittelijä Vilma Tietäväinen.

Päälavan ohjelma

Värikkäällä taustalla teksti Tapahtuman avaus

11.15 Tapahtuman avaus

Esittely, Päälava

Tapahtuman nuoret juontajat Helmi Kuirinlahti ja Eevi Siniketo avaavat tapahtumapäivän yhdessä osallistujien kanssa.

Päälavan diaesitys_Nuori Taide 2023

11.45–12.15 Taide, tunteet ja mielenterveys

Paneelikeskustelu, Päälava

Tapahtuman taiteen esittelijät Viivi Poikela ja Valo Huttu keskustelevat taiteesta, tunteista ja mielenterveydestä kuvataiteilija Heta Kuchkan ja terveydehuollon ammattilaisen, logoterapeutin (LIF®) ja tietokirjailijan Susanna Ruuhilahden kanssa, joka on tehnyt työtä pitkään nuorten parissa ja hyödyntää työssään eri taidementelmiä. Keskustelun moderoi Helmi Kuirinlahti.

Henkilö istuu kiven päällä metsässä selkä kuvaajan päin. Hänellä on yllään mekko ja pitkät hiukset auki selkää vasten.

12.30–12.50 Lumoava luontovalokuvaus

Luento, Päälava

Löydä uusia ulottuvuuksia taiteellesi luontokuvauksen avulla! Luento inspiroi sinua tarttumaan kameraan ja syventämään luontosuhdettasi uusilla menetelmillä. Saat myös käytännönläheiset vinkit valokuvaukseen ja oman taiteellisen tyylin löytämiseen. Luennoitsijana toimii taiteen esittelijä ja luontovalokuvaaja Sonja Kettunen.

Kuvituskuva, sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan ja aatoilevan ohuen verkkokuvion päällä valkoinen tekstiilaatikko, jossa lukee # ole visuaalinen

13.00 Taidetauko

Videoteoksia, Päälava

Taiteen esittelijät Sebastian Salvation sekä Jasmin Miikkulainen, Inka Hämäläinen ja Ronja Jakobson esittelevät videoteoksiaan. Sebastian kertoo aluksi teostensa synnystä. Taidemyynti Päälavan edessä 13-13.30.

Sisältövaroitus, Sebastia Salvationin teoksissa käsitellään kuolemaa.

Värikkäällä taustalla teksti Generation

13.30–14 Generation-taiteilijat Juho Könkkölä ja Alina Uura

Keskustelu, Päälava

Juho Könkkölä ja Alina Uura keskustelevat taiteen tekemisestä, taiteilijan urasta ja näyttelykokemuksistaan Amos Rex -taidemuseon Generation-näyttelyissä.

Puolikuva henkilöstä, joka istuu pöydän ääressä. Toinen käsi on pöydän päällä.

Juho Könkkölä (s. 1997) on jyväskyläläinen kuvataiteilija, joka keskittyy veistoksellisten ihmisaiheisten origamihahmojen luomiseen. Hän alkoi taittelemaan ensimmäisiä origameja jo pienestä pitäen, mutta vuonna 2018 hän siirtyi ohjeista taittelusta omien teosten suunnitteluun. Valmistuttuaan kuvataiteilijaksi Lapin ammattikorkeakoulusta Torniosta vuonna 2020, hän on työskennellyt origamitaiteen parissa ja esittänyt teoksiaan taidenäyttelyissä ympäri Suomea ja maailmaa, kuten muun muassa Venetsiassa, Lontoossa ja New Yorkissa. Hän on myös opettanut origamitaidetta kansainvälisissä tapahtumissa. Juhon teoksia oli esillä Generation 2020 -näyttelyssä Amos Rexissä.

Juho Könkkölän kotisivu

Puolikuva henkilöstä, jolla on vaaleat vaatteet ja silmälasit. Olalle ripustettu kamera.

Taiteilija Alina Uura (s. 2001) valmistui kuvataidelukiosta 2020 ja on siitä asti aktiivisesti kehittänyt osaamistaan ja tietouttaan taiteen parissa. Tämä pitää sisällään mm. antikvariaateissa pyörimistä, runsaasti museokäyntejä ja kaupungilla kameran kanssa seikkailua. Visuaalisen kirjaston laajentaminen on taiteilijalle erityisen tärkeää ja jatkuva mielenkiinto ympäristöä kohtaan on olennainen osa sen rakentamiseen.

Kaikki kiinnostaa Alina Uuraa ja mikään inspiraationlähde ei ole yksi ylitse muiden. Kuitenkin erityisesti arkkitehtuuri ja rakennettu ympäristö antavat paljon mistä ammentaa ja hakea aiheita työskentelyyn. Itse työskentelytavaksi hänelle on valikoitunut maalaaminen, mutta tämä ei rajoita muiden materiaalien käyttöä. Aktiivisesti uusien tekniikoiden kokeilu ja aiempien taitojen hiominen kuuluvat jokaisen teoksen työprosessiin. 

Alina Uura on luonteeltaan tarkka sivustaseuraaja, joka välittömän kommentoinnin sijaa antaa omien mielipiteiden ja ajatusten kypsyä kaikessa rauhassa. Tästä hyvä esimerkki on taiteilijan mieltymys herkkään ja hiljaiseen väripalettiin, rauhallisiin sommitelmiin ja näennäisesti yksinkertaisiin kuva-aiheisiin. Näin hän hakee tasapainoa jatkuvaan infoähkyyn, uutistulviin ja modernin elämän uuvuttavaan tempoon. Alina Uuran teoksia on esillä Generation 2023 -näyttelyssä Amos Rexissä 29.3.–20.8.2023.

Värikkäällä taustalla teksti Mikä on nuori taide

14.00 Haastattelussa Nuori Taiteen tiimi

Keskustelu, Päälava

Mikä on Nuori Taide? Mitä Nuori Taiteella on tulossa? Nuori Taiteen Anni, Karoliina ja Eevi esittelevät tulevia projekteja.

Kuva: @pikakahvimemegirl

14.30-14.50 Taiteilijahaastattelu: Alma Tuuva @pikakahvimemegirl

Haastattelu, Päälava

Alma Tuuva on toimittajataustainen taiteilija, aktivisti ja vaikuttaja, joka tutkii taiteellaan internet- ja someilmiöihin liittyviä tunteita, valtaa ja mahdollisuuksia. Hänen tähän mennessä tunnetuin teoksensa on Instagramissa ilmiöksi noussut @pikakahvimemegirl-alter ego, jonka kautta taiteilija puhuu muun muassa köyhyydestä, ulkopuolisuudesta ja ihmissuhteista. Tuuva on myös osa meemitaiteilijoista koostuvaa It girls -kollektiivia, jonka yksi tavoitteista on tuoda sometaide nähtäville gallerioihin ja museoihin, ja vahvistaa sen asemaa nykyajan poliittisena poptaiteena.

Päälavan diaesitys_Nuori Taide 2023

15–15.30 Nuoret taideresidenssissä

Paneelikeskustelu, Päälava

Tapahtuman taiteen esittelijä Bayonle Adelakun ja taiteilijat Heta Suominen ja Ines Sederholm keskustelevat redisenssikokemuksistaan ja nuorten mahdollisuuksista työskennellä taiteilijaresidenssissä. Keskustelun moderoi Eevi Siniketo.

Heta Suominen (s. 2000) on helsinkiläinen taiteilija, jonka painopiste on kokeellisissa ääniteoksissa ja runoudessa. Suominen oli syys-joulukuussa 2022 residenssissä Taidekeskus Salmelassa Mäntyharjulla, jonka aikana hän teki äänityksiä. Hetan Instagram

Bayonle Adelakun on (s. 2001) taiteilija Helsingistä. Nuori Taide -residenssin (2022) mentoroinnin kautta hän löysi ensimmäisen yhteisöllisen kosketuksen taiteeseen. Bayonlen Instagram

Ines Sederholm (s. 1991) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jolla on katutaidetausta. Sederholm on myös yksi Kulttuurikeskus Sähinän perustajista. Hän on työskennellyt residensseissä Trevarefabrikkenissä Lofooteilla (NOR) 2017, The Hug Spaceissä Madridissa (ESP) 2018 ja The Åland Archipelago Guest Artist Residenceissä Kökarissa (FIN) 2022. Ineksen Instagram

Kuvituskuva, sumuisen kirkasvärisen värispektritaustan ja aatoilevan ohuen verkkokuvion päällä valkoinen tekstiilaatikko, jossa lukee # ole visuaalinen

15.30 Taidetauko

Videoteoksia, Päälava

Taiteen esittelijä Routa Salmen videoteoksia. Taidemyynti Päälavan edessä klo 15.30-16.

Artboard 68 copy 2

16.00 Huipennus

Päälava

Esityksiä, taideteosten julkistuksia ja kiitoksia

Huipennusta ei kannata jättää välistä!

Henkilö seisoo yhdellä kädellä ja on akrobaattisessa asennossa.
Tahtoisin olla

Tahtoisin olla on kahden musiikkikappaleen mittainen tanssiteos, joka käsittelee kaipuuta muutokseen omassa elämässä ja itsessä. Teoksen tekijä on taiteen esittelijä Nora Taskinen. Kuva: Kuva Tuomas Scholz

Värikkäällä taustalla teksti Julkistus
Taideteosten julkistus

Kolme tapahtumassa taidettaan esittelevää nuorta taiteentekijää julkistaa uusimmat teoksensa tapahtumassa. Teoksensa julkistavat Aamu Elokannas, Inka Ajnala ja Oskari Korkkonen.

Nuori taide 23 tappahtuman ilmeen mukainen banneri, jossa lukee Ryhmänäyttelyt
 Esittelyssä Nuori Taide 2023 -ryhmänäyttely

Mielikuvia ja Morphosis -näyttelyt

Henkilö makaa pianon päällä ja hänellä on otsan päällä kananmuna ja kainalossa pehmo.
Leipomisesitelmä (extended mix)

Ja mistä tahansa pilvet muistuttavatkin, emme voi vastustaa hahmottamasta leipomisen keskeistä troposfääriä. Keliel, taiteilija, (entinen Tuoksukynttiläkonsultti) on ymmärtänyt olevansa sittenkin hieman leipurityyppinen ja hahmottaa heleitä ajatusprosesseja extended-miksatulla esitelmällään.

Kymmenen nuoren tuotantoassistentin tekemien omakuvien kollaasi, mustavalkoisina. Ympärillä tapahtuman ilmeen mukainen värikäs kehys
Kiitokset

Mentorointi

12.30-13.30 & 13.45-15.45
Pääsali

Kaikille avoimelle taiteilijamentorin klinikalle voi tulla kuka tahansa tapahtuman kävijä ja kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä taiteestaan tai taiteilijan työstä. Klinikan mentorina toimii kuvataiteilija Heta Kuchka. Mentorointiin on varattu 10–15 min/henkilö. Mentorointiaikoja ei voi varata etukäteen, vaan ne jaetaan jonotus periaatteella.

Henkilö kuvan oikeassa alalaidassa. Pipo päässä ja katsoo kuvaajaa. Takana näkyy porttikongi.

Heta Kuchka

Kuvataiteilija Heta Kuchkan (s. 1974) viimeisin yksityisnäyttely "Sano jotain kaunista" oli galleria Heinossa helmikuussa 2020. Viime vuosina Kuchka on laajentanut osaamistaan installaatioista lavateoksiin yhteistyössä musiikin ja tanssin ammattilaisten, sekä erilaisten yhteisöjen kanssa. Vuonna 2019 valmistui kolmas tilausteos "From Me to View" säveltäjä Minna Leinosen kanssa ja vuonna 2018 hän toteutti "Mashallah"-nykytanssiteoksen Kiasma-teatteriin yhdessä Zodiakin, sekä nuorten maahanmuuttajien kanssa. 2014 Kuchka edusti Suomea yksityisnäyttelyllään ARCOmadrid-taidemessujen FocusFinland-paviljongissa. Vuonna 2006 hänet palkittiin vuoden nuorena taiteilijana. Heta on työskennellyt useammassa Nuori Taiteen projektissa nuorten kanssa.

Nuori Taide 2023 ryhmänäyttelyt

Mielikuvia-näyttelyn julistekuva

Mielikuvia

8.–31.5.2023
Oodin galleriaseinä
Keskustakirjasto Oodi, Oodin nuorisotila, 1. krs parvi

Avajaiset 8.5. klo 15.30-16.30. Tervetuloa!

Näyttelyn taiteilijat ovat Carolina Huber, Juho Haanperä ja Matleena Utunen. Näyttelyn  ovat kuratoineet ja tuottaneet Nuori Taiteen Karoliina Korhonen (s. 1995) ja Säihke Sillanpää (s. 2005).

Morphosis näyttelyn julistekuva

Morphosis

4.-29.5.2023
Kalasataman Vapaakaupungin Olohuoneen galleria
Kauppakeskus Redi, 2. krs

Avajaiset 4.5. klo 17-19. Tervetuloa!

Näyttelyn taitelijat ovat Bayonle Adelakun, Duc Anh Cong, Kaski Mälkki, Routa Salmi ja Saimi Hakala. Näyttelyn on kuratoinut ja tuottanut nuori taiteilija Soyoung Christina Chung (s. 1996).

Näytteilleasettajat

Amos Rex ja Generation-näyttelyt

Tutustu Amos Rex -taidemuseon toimintaan ja nuorten taidetta esittelevään Generation-triennaleen, jonka kolmas toteutus Generation 2023 on parhaillaan esillä museolla (29.3.–20.8.2023). Näyttelyn 50 taiteilijaa ja työparia muodostavat yhdessä rikkaan ja monimuotoisen kokonaisuuden, jossa heidän taiteellinen äänensä tulee kuulluksi. Keskeisessä roolissa on ennen kaikkea nuoren sukupolven kokemukset eletystä elämästä sekä pohdinnat maailman tilanteesta. Pisteellä Amos Rexin työntekijät vastaavat kävijöiden kysymyksiin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Nuoret Generation-taiteilijat Alina Uura ja Juho Könkkölä vastaavat pisteellä kävijöiden kysymyksiin kokemuksistaan näyttelystä klo 14–15.15.

Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri esittelypisteellä pääset virittäytymään Nuori Kulttuuri Kuopio Festival 2023 -tapahtuman (26.–28.5.2023) tunnelmaan, kun levyjä soittamassa on DJ MW ja Hi7eHi7e. Voit tulla kokeilemaan itsekin millaiselta tuntuu soittaa oikeita vinyyleitä ja olla DJ. Taiteilija Petra Kinnunen tulee pitää pisteellä skeittidekkien ja kangaskassien tuunauspajaa (klo 13–15). Varaa oma dekki mukaasi ja tule messiin. Materiaalina käytetään akryylimaaleja, tusseja ja kangasmaaleja sekä kangaskasseja, jotka löytyvät pisteeltä.  Nuori Kulttuurin toiminnasta pääset keskustelemaan Johanna Hurmeen kanssa ja hän tarpeen mukaan neuvoo myös, miten Roots-tukia haetaan, sekä kertoo Digistagen videoista ja tulevasta festivaalista.

Vas. DJ MV, kuva: Mesimaaria Lammi, oik. DJ Hi7eHi7e, kuva: Katariina Nikkilä

Nuori Kulttuurin pisteellä levyjä soittavat DJ MW ja DJ Hi7eHi7e. DJ MW on jyväskyläläinen DJ joka keskittyy soittamaan tanssittavaa musiikkia vinyylilevyiltä. Lisäksi hän pyörittää levykauppa-kahvila Kaivosta. DJ Hi7eHi7e, Johanna Hurme, tunnetaan Nuori Kulttuurin kulttuurisen nuorisotyön suunnittelijana, mutta vapaa-ajalla hän fiilistelee musiikkia ja tuo myös näitä korvakarkkeja Nuori Taide 2023 -tapahtumaan.

Nuoret 2023 -näyttely

Tutustu pisteellä Nuoret 2023 -näyttelyyn ja sen tapahtumiin ympäri Helsinkiä. Kuulet lisää näyttelyn 36 taiteilijasta ja 7 esityspaikasta. Lisäksi saat osallistumisvinkkejä Nuoret 2023 -näyttelyn SUPER WEEKS -tapahtumaan.

Helsingin Kuvataidekoulu

Tutustu kuva- ja mediataiteen taiteen laajan perusopetuksen opintoihin ja taideharrastamiseen. Esittelypisteellä tapaat Helsingin kuvataidekoulun henkilökuntaa.

Publics Youth Advisory Board

Publics Youth Advisory Board is a collective of young people working within the organisation of PUBLICS. Together they reflect on the roles, language and structures that we encounter in the arts. In the stand, the coordinator of the group Micol introduces the Youth group's activities and Publics library which is focused on art books. At the event, you can listen to Publics Youth's podcast and also read and buy an amazing book written by young creatives in the Nordics, titled How do we know? Institutional listening and young agency in the arts and created Praxis (Olso) ja Index Teen Avdisory Board (Stockholm). The book is a great resource for all creatives and institutions to think about language, participation and sustainable growth! The stand is open 11AM-3PM.

Publics Youth Advisory Board
Publics web site
Praxis
Index Teen Avdisory Board

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö

Pisteellä voit tutustuu taidekeskuksen avoimeen kulttuurikeskustoimintaan, Kansainväliseen lasten ja nuorten taiteen arkistoon ja TaideJemmaan.

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö edistää ja vaalii lasten ja nuorten taidekasvatusta Suomessa. Säätiön ylläpitämä Lasten ja nuorten taidekeskus tarjoaa taiteen tiloja ja tekemistä. Se palvelee lapsia, nuoria ja perheitä sekä lasten ja nuorten parissa työskenteleviä tahoja. Taidekeskus toimii paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti. Säätiö on Nuori Taiteen taustaorganisaatio. Lasten ja nuorten taidekeskuksen fyysiset toimitilat sijaitsevat Hyvinkäällä Villatehtaalla kulttuuritalo Villa Artussa. Siellä toimii myös Hyvinkään kuvataidekoulu ”Artun kuvis” ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi. Taidekeskus vastaa avoimesta kulttuurikeskustoiminnasta järjestämällä näyttelyitä, työpajoja, tapahtumia, vauvojen värikylpy -toimintaa sekä harrastustoimintaa koululaisille. Lasten ja nuorten taidekeskus ylläpitää kansainvälistä lasten ja nuorten taiteen arkistoa, jossa on teoksia ja aineistoa vuosilta 1970–2023. Isoin aineisto, n. 110 000 teoksen kokonaisuus, on karttunut kansainvälisistä lasten ja nuorten näyttelyistä. Niitä on ollut 16 kappaletta vuosien 1971–2017 välillä. Arkistoon on talletettu myös mm. Amos Rex -taidemuseon Generation 2020 - ja Generation 2023 -näyttelyn hakuvaiheen lomakkeet teoskuvineen. Taidekeskus ylläpitää myös TaideJemma-verkkosivustoa, johon on koottu tietoa lasten ja nuorten taiteen tallentamisesta ja arkistoista.

Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö

Taidevinkit Helsinkiin

Tutustu nuorten taidetta esitteleviin tapahtumiin Helsingissä toukokuussa 2023. Tapahtumapaikat ovat saavutettavissa julkisella liikenteellä.

Generation 2023 -ryhmänäyttely
29.3.–20.8.2023
Amos Rex -taidemuseo

Nuoret 2023 -ryhmänäyttely
22.4.–2.6.2023
Näyttely järjestetään porrastetusti seitsemässä eri kohteessa: Helsingin Taidehalli, Galleria G, Valokuvagalleria Hippolyte, MUU Helsinki nykytaidekeskus, Galleria Sculptorissa, tm•galleria ja Helsingin taidemuseo HAM

Nuoret 2023 -näyttelyn SUPER WEEKS
10.–25.5.2023
Taiteilijakeskusteluja, opastuksia, työpajoja ja film screening -tapahtumia

Helsingin kuvataidekoulun lopputyönäyttely
3.–20.5.2023
Laterna Magican Tiili- ja Kellarigalleria

Helsingin kuvataidekoulussa on mahdollista tehdä opintojen loppuvaiheessa itsenäinen lopputyö. Lopputyö koostuu lukuvuoden aikana tehdystä taideteoksesta ja portfoliosta, joka kertoo lopputyöprosessista. Lopputyöntekijä kehittää oman aiheen, valitsee toteuttamistavan, tekniikan sekä materiaalin ja työskentelee pitkäjänteisesti työnsä parissa tähtäimenä oman taiteen esittely yhdessä muiden lopputyöntekijöiden kanssa. Lopputyöntekijät ovat 16–20-vuotiaita.

Lukuvuoden 2022-23 aikana tehdyt lopputyöt ovat esillä Laterna Magicassa. Lopputöissään oppilaat ovat pohtineet suhdettaan muistoihin, lapsuuteen, toisiin ihmisiin, luontoon, ruumiillisuuteen, tunteisiin, fantasiaan, eri kulttuureihin ja olemassa olemiseen eri tavoin. Näyttelyssä on esillä keramiikkaa, maalauksia, piirustuksia, animaatiota, vaatesuunnittelua, rakennelmia ja kollaaseja. Osa teoksista on hyvin henkilökohtaisia, osa taas enemmän ympäröivän maailman tarkastelua taiteen keinoin. Jokaisella nuorella on oma maailmansa, josta näyttelyn teokset ovat syntyneet.

Muisto seikkailusta -työpaja
12.5.2023 (perjantai)
17–18.30
Kalasataman Vapaakaupungin Olohuone, Kauppakeskus Redi, 2. krs

Tuo työpajaan ajatus muistosta. Muisto voi olla vaikka satunnainen kohtaaminen kadulla tai elokuvan innoittama kohtaus. Ajatus muistosta luonnostellaan ja työ aloitetaan, mutta jossain kohtaa annat toiselle työpajalaiselle oman keskeneräisen työsi ja saat itse jatkaa hänen keskeneräistä muistoaan. Työparilta valmistuu lopulta kaksi teosta. Työpaja on maksuton ja sisältää materiaalit. Työpaja on avoin kaikenikäisille, lapset voivat osallistua yhdessä aikuisen kanssa. Työpajan ohjaavat Helsingin kuvataidekoulun oppilaat Mimosa Tamminen & Emilia Martikainen.

Kuvan Kevät -ryhmänäyttely
6.5.–4.6.2023
Kuvataideakatemian Kuva/Tila-gallerian sekä muut tilat akatemian uudessa Mylly-rakennuksessa Sörnäisten kampuksella

BLOOM-ryhmänäyttely
Lokalin joka toinen vuosi järjestettävä nuorten taiteilijoiden näyttely. 21 osallistuvan taiteilijan ja suunnittelijan teoksissa ovat edustettuina erilaisia medioita, teemoja, ilmaisuja ja materiaaleja.

 

 

Valo- ja videokuvaus

Tapahtumassa valo- ja videokuvataan. Tunnelmaa, ihmisiä ja hetkiä taltioivat nuoret tapahtumavalokuvaajat Linnea Laatikainen, Eevi Siniketo ja Minka Yltävä. Nuori Taiteen brändivideota kuvaavat Rely on Kaiden Matti ja Aarni. Lisäksi tapahtumassa ottaa valo- ja videokuvia nuorisoalan käyttöön Allianssin Ada Kairavuori. Kerrothan itse kuvaajalle, jos et halua näkyä kuvissa.

Lataa tapahtuman valokuvat

Henkilö seisoo kädessään kamera

Linnea Laatikainen

Linnea Laatikainen on 23-vuotias valokuvaaja Oulusta. Hän valokuvaa tapahtumia, urheilua ja ihmisiä. Kuvaajana ja ihmisenä hän kuvailee itseään luovaksi, rempseäksi ja hyväksi tyypiksi.

Pyydä valokuvaaja Linneaa ottamaan kuvan sinusta/taiteestasi/porukastasi! Kuvakooste julkaistaan Nuori Taiteen nettisivuilla tapahtuman jälkeen ja voit ladata sieltä lempikuvat käyttöösi. Muistathan aina mainita kuvaajan nimen kuvia käyttäessäsi. Käytä myös tunnisteita @nuoritaide ja #nuoritaide2023.

Linnean kotisivu

 

Kaksi henkilö istuu lattialla kahden videokameran kanssa

Videokuvaajat

Matti ja Aarni kuvaavat tapahtumassa Nuori Taiteen brändivideota.

Rely on Kaide

Nähdään Nuori Taide 2023 -tapahtumassa 13.5. klo 11-17 Tiivistämöllä Helsingissä!

Oikeudet muutoksiin pidätetään. // Subject to change. All rights reserved.