Yhteistyökumppanit

Esittelyt

Amos_Logo_taustaton_musta1

Generation 2023

Generation -ryhmänäyttely on triennaali, eli se toistuu joka kolmas vuosi taidemuseo Amos Rexin näyttelyohjelmassa. Näyttely tuo esille nuoren sukupolven tapaa käsitellä ilmiöitä ja kysymyksiä taiteen kautta. Generation-näyttelyitä on järjestetty aikaisemmin vuosina 2017 ja 2020.

Nuori Taide 2023 -tapahtumassa esitellään Generation-näyttelyitä ja keskusteluohjelmassa Generation-taiteilijat Alina Uuranmäki (Generation 2023) ja Juho Könkkölä (Generation 2020) kertovat työskentelystään ja taiteestaan. Taiteen esittelijät voivat ilmoittautua opastukselle Generation 2023 -näyttelyyn perjantaina 12.5.

Helsingin kuvataidekoulu logo

Helsingin kuvataidekoulu

Helsingin kuvataidekoulussa 5–20-vuotiaat lapset ja nuoret harrastavat kuvataidetta ja mediataidetta kerran viikossa kokoontuvissa opetusryhmissä. Opetuspisteitä on eri puolilla Helsinkiä. Koulun opetuksessa toteutetaan taiteen perusopetuksen kuvataiteen ja mediataiteen laajan oppimäärän opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja kuvataideopettajia. Helsingin kuvataidekoulussa järjestetään myös erilaisia taidekursseja mm. 4-5 -vuotiaille lapsille. Helsingin kuvataidekoulu on perustettu 1978 ja sitä ylläpitää kannatusyhdistys.

Helsingin kuvataidekoulu tuottaa Nuori Taide 2023 -tapahtumaan nuorten ohjaamia taidetyöpajoja. Koulun nuorten ryhmiä osallistuu Nuori Taide 2023 -tapahtumaan.

Nuori Kulttuuri logo

Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Nuori Kulttuuri järjestää valtakunnallisia monitaidetapahtumia Nuori Kulttuuri Festival ja Nuori Kulttuuri On Air. Muita toimintamuotoja ovat Roots ja Talks. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ry.

Nuori Kulttuuri ja Nuori Taide tekevät yhteistyötä tuomalla esiin nuoria taiteen harrastajia ja kulttuurisen nuorisotyön tekijöitä. Nuori Taide ja Kupion taidemuseo järjestävät katutaidepajan Nuori Kulttuuri Festival Kuopioon 25.-27.5.2023 kun taas Nuori Taide tuo Nuori Kulttuuri Festivalin Digistagen esityksen ja tuunaustyöpajan Nuori Taide 2023 -tapahtumaan.

Nuoret 2023 logo

Nuoret 2023

Nuoret 2023 on uuden sukupolven taiteilijoita esittelevä näyttelykokonaisuus, joka järjestetään Helsingissä 22.4.-4.6.2023 välisenä aikana porrastetusti seitsemässä eri tilassa: Helsingin Taidehallissa, Galleria G:ssa, Valokuvagalleria Hippolytessa, MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa, Galleria Sculptorissa, tm•galleriassa ja HAM-kulmassa Tennispalatsissa. Näyttelyhanke luo tulevaisuuden mahdollista maailmaa, jossa kuvataiteen arvostus kasvaa yhteiskunnassa, kuvataiteilija tulee toimeen työllään ja kuvataiteesta nauttivat yhä laajemmat yleisöt. Näyttelyn tuottaa Suomen Taiteilijaseura.

Nuoret 2023 -näyttelyn taiteilijoita työskentelee Nuori Taide 2023 -tapahtumassa nuorten taiteen esittelijöiden mentoreina, opastuksella ja keskusteluohjelmassa. Taiteen esittelijät voivat ilmoittautua opastukselle Nuoret 2023 -näyttelyyn Taidehallissa perjantaina 12.5.

Helsinki logo

Nuorten Helsinki

Nuorten Helsinki ylläpitää keskustakirjasto Oodissa nuorten taidetta esittelevää galleriaseinää. Galleriseinällä 13–29-vuotiaat voivat esitellä taidettaan kuukauden kerrallaan. Haku järjestetään kerran vuodessa. Tiivistämö on Nuorten Helsingin tapahtumatila Helsingin Suvilahdessa.

Nuori Taide 2023 -tapahtuman oheisnäyttely Mielikuvia järjestetään Keskustekirjasto Oodin nuorisotilan galleriaseinällä 8.–31.5.2023. Näyttelyn taiteilijat kuratoitiin Nuori Taide 2023 -tapahtuman taiteen esittelijöistä. Näyttelyn kuratoivat ja tuottavat Nuori Taiteen Karoliina Korhonen ja Säihke Sillanpää. Maksuton Nuori Taide 2023 -tapahtuma täyttää Tiivistämön nuorten taiteella lauantaina 13.5.2023.

Kalasataman Vapaakaupunkii logo

Kalasataman Vapaakaupunki

Kalasataman Vapaakaupunki on paikka kulttuurille, taiteelle, yhdessä tekemiselle ja omaehtoiselle toiminnalle.  Kuka tahansa on tervetullut paikalle ja järjestämään tapahtumia ilmaiseksi. Vapaakaupunki sai alkunsa Suvilahdessa, jossa kesällä 2018 toimi kaupunkikulttuurin keidas: kaikille avoin tila, jossa oli tapahtumia, tekemistä ja vapaata olemista. Vapaakaupunki saavutti suuren suosion, joten onnistuneen kesän jälkeen toiminta päätettiin siirtää sisätiloihin. Nykyisin Vapaakaupungin toiminta jatkuu kauppakeskus REDIssä, jossa sillä on oma Olohuone ja Lastenhuone. Vapaakaupungin Olohuoneella on vaihtelevaa ja monipuolista kulttuuriohjelmaa kuten keikkoja, työpajoja, ja taidenäyttelyitä.

Nuori Taide tuottaa Metamorphosis-ryhmänäyttelyn Kalasataman Vapaakaupungin Olohuoneen galleriaseinälle 4.–29.5.2023. Näyttelyn taiteilijat valittiin Nuori Taide 2023 -tapahtuman taiteen esittelijöistä. Näyttelyn kuratoi ja tuottaa nuori taiteilija Soyoung Chung.

kaksi kauttaviivaa ja teksti kaide

Kaide

Kaide on Aarni Hildénin sekä Matti Kairan perustama yhteiskunnallisen ja luovan alan viestintään erikoistunut toimisto. Nuori Taide -tapahtuman aikana kuvataan Nuori Taide -toimintaa esittelevää brändivideota, jonka suunnittelusta sekä tuotannosta Kaide vastaa.

Publics youth advisory board tunnuskuva lilalla taustalla

Publics

Publics Youth Advisory Board is a collective of young people working within the organisation of PUBLICS. Together they reflect on the roles, language and structures that we encounter in the arts. In their stand, the coordinator of the group Micol introduces the Youth group's activities and Publics library focused on art books.

Sponsorit

Kiitos nuorten taideharrastuksen tukemisesta Pure Waste, Kiasma Shop, Amos Rex Shop, Taide-lehtiKaffa Roastery, Ruohonjuuri ja K-Supermarket Redi.