Yhteistyökumppanit

Amos Rex -taidemuseon Generation-näyttelyt

Nuori Taide on Amos Rex-taidemuseon Generation-näyttelyiden virallinen yhteistyökumppani ja yksi perustajista. Nuori Taide tukee Generation-näyttelyyn osallistuvia nuoria taiteilijoita tarjoamalla residenssin Kulttuuritalo Villa Artussa Hyvinkäällä osalle näyttelyyn valituista taiteilijoista. Nuori Taide -residenssin muoto ja sisältö määrittyvät osallistuvien nuorten taiteilijoiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Amos Rexissä järjestettävään monialaiseen Generation -ryhmänäyttelyyn voivat hakea Suomessa toimivat 15–23-vuotiaat taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneet nuoret tekijät. Generation -ryhmänäyttely on triennaali, eli se toistuu joka kolmas vuosi Amos Rexin näyttelyohjelmassa. Näyttely tuo esille nuoren sukupolven tapaa käsitellä ilmiöitä ja kysymyksiä taiteen kautta. Generation näyttelyitä on järjestetty aikaisemmin vuosina 2017 ja 2020. Generation 2023 on järjestyksessään kolmas nuorten taidetta esittelevä näyttely. Avoin haku Generation 2023 -ryhmänäyttelyyn on päättynyt 15.11.2021.

Amos Rex on syksyllä 2018 Helsingin ytimeen avattu arkkitehtuuriltaan ai­nut­laa­tui­nen taide­museo, joka esittää monipuolista uutta ja vanhaa taidetta virkistävästi ja kunnianhimoisesti. Tarkoituksena on, että menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutkertaisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia maan alla, päällä ja valkokankaalla.

Generation 2023 -näyttely

Kuva maan alla sijaistevan museon kattoikkunoista katunäkymässä
Amos-Rex -taidemuseo Lasipalatsin aukiolta, kuva: Mika Huisman

Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta kannustaa ja tukee lasten ja nuorten monipuolista harrastamista kulttuurin eri aloilla. Nuori Kulttuuri on kulttuurisen nuorisotyön muoto, jolla rohkaistaan, kannustetaan ja innostetaan nuoria kulttuurisiin harrastuksiin asuinpaikasta, koulutuksesta, etnisestä, kielellisestä tai sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Nuori Kulttuurin lajit ovat Moves (tanssi), Sounds (musiikki) ja Teatris (teatteri).

Nuori Kulttuuri -toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Lajikohtaisten tapahtumien lisäksi Nuori Kulttuuri järjestää valtakunnallista monitaidetapahtumaa Nuori Kulttuuri Festival. Vuosittain toimintaan osallistuu tuhansia nuoria, nuorisotyön ja taiteen ammattilaisia, nuorten vanhempia sekä oppilaitosten edustajia. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ry.

Tutustu Nuori Kulttuuri toimintaan tästä linkistä.

Tutustu Suomen Nuorisoseuroihin tästä linkistä.

Nuoria innoissan olevia henkilöitä seisoo teatterin katsomossa
Eija Jokilahti, kuva Teatris 2019 Jyväskylä tapahtuman avajaisista.

Kulttuuritalo Villa Arttu

Nuori Taiteen taustaorganisaation Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön tilat sijaitsevat historiallisessa tehdasmiljöössä kulttuuritalo Villa Artussa Hyvinkään Villatehtaalla. Villa Arttu on lasten ja nuorten oma kulttuuritalo. Taidekeskus järjestää avointa kulttuurikeskustoimintaa hyvinkääläisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Taidekeskuksessa sijaitsee Kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto, joka käsittää yli 110 000 lasten ja nuorten visuaalisen taiteen teosta. Villa Artun toiset toimijat ovat Hyvinkään kuvataidekoulu ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi.

Kuva Villa Artun sisääntulosta. Punatiilinen ovi rakennuksen nurkassa. Sisäänkäyntiin käynti portaita pitkin. Portaiden vieressä seinän vierustalla polkupyöriä
Kulttuuritalo Villa Arttu

Projektikohtaiset kumppanuudet

Nuori Taide tekee yhteistyötä nuorten, nuoriso- ja taidealan ammattilaisten ja muiden vaihtuvien kumppaneiden kanssa valtakunnallisissa, alueellisissa ja paikallisissa projekteissa. Kumppanuuksien kautta jatkuvaluontoinen Nuori Taide -toiminta kehittyy yhteistyössä ja saa arvokasta kokemusasiantuntijuutta erilaisista toimintaympäristöistä.

 

Yhteistyöhön Nuori Taiteen kanssa

Ota yhteyttä nuoritaide(a)artcentre.fi