Yhteistyökumppanit

Projektikohtaiset kumppanuudet

Nuori Taide tekee yhteistyötä nuorten, nuoriso- ja taidealan ammattilaisten ja muiden vaihtuvien kumppaneiden kanssa valtakunnallisissa, alueellisissa ja paikallisissa projekteissa. Toiminta voidaan suunnitella kaikille avoimeksi tai valitulle kohderyhmälle. Kumppanuuksien kautta jatkuvaluontoinen Nuori Taide -toiminta kehittyy yhteistyössä ja saa arvokasta kokemusasiantuntijuutta erilaisilta toimijoilta.

Yhteistyökumppani voi tarjota esimerkiksi työtilaa nuorille taiteen tekijöille tai tutustuttaa heitä uusiin taidetarvikkeisiin. Vierailu taideammattilaisen työhuoneella voi olla nuorille ikimuistoinen ja rohkaiseva kokemus. Nuoret toivovat oikeita matalan kynnyksen kohtaamisia toisten taideharrastajien ja taidemaailman tekijöiden kanssa livenä tai verkossa. Yhteistyöprojekteja esitellään Nuori Taiteen kanavissa.

Yhteistyöhön Nuori Taiteen kanssa

Ota yhteyttä nuoritaide(a)artcentre.fi

Jatkuvat kumppanuudet

Kuva: Mika Huisman

Amos Rex -taidemuseon Generation-näyttelyt

Amos Rex on syksyllä 2018 Helsingin ytimeen avattu arkkitehtuuriltaan ai­nut­laa­tui­nen tai­de­museo, joka esittää monipuolista uutta ja vanhaa taidetta virkistävästi ja kunnianhimoisesti. Tarkoituksena on, että menneisyys, nykyhetki ja tulevaisuus tuottavat ainutkertaisia elämyksiä ja yllättäviä kohtaamisia maan alla, päällä ja valkokankaalla. Nuori Taide on Amos Rexin Generation-näyttelyiden virallinen yhteistyökumppani ja yksi näyttelyn perustajista.

Generation-ryhmänäyttely on triennaali, eli se toistuu joka kolmas vuosi Amos Rexin näyttelyohjelmassa. Generation-näyttelyitä on järjestetty aikaisemmin vuosina 2017 ja 2020. Generation 2023 -näyttely on esillä Amos Rexissä 29.3.–20.8.2023.

Generation-näyttely tuo esille nuoren sukupolven tapaa käsitellä ilmiöitä ja kysymyksiä taiteen kautta. Näyttelyyn voivat jättää teosehdotuksia avoimessa haussa 15–23-vuotiaat taiteellisesta ilmaisusta kiinnostuneet nuoret tekijät. Tulevista hauista tiedotetaan Amos Rexin sivuilla.

Nuoria innoissan olevia henkilöitä seisoo teatterin katsomossa

Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Nuori Kulttuuri järjestää valtakunnallisia monitaidetapahtumia Nuori Kulttuuri Festival ja Nuori Kulttuuri On Air. Muita toimintamuotoja ovat Roots ja Talks. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat.

Nuori Kulttuuri logo

Kuva Villa Artun sisääntulosta. Punatiilinen ovi rakennuksen nurkassa. Sisäänkäyntiin käynti portaita pitkin. Portaiden vieressä seinän vierustalla polkupyöriä

Kulttuuritalo Villa Arttu

Nuori Taiteen taustaorganisaation Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön tilat sijaitsevat historiallisessa tehdasmiljöössä kulttuuritalo Villa Artussa Hyvinkään Villatehtaalla. Villa Arttu on lasten ja nuorten oma kulttuuritalo. Taidekeskus järjestää avointa kulttuurikeskustoimintaa hyvinkääläisille lapsille ja nuorille sekä heidän perheilleen. Taidekeskuksessa sijaitsee Kansainvälinen lasten ja nuorten taiteen arkisto, joka käsittää yli 110 000 lasten ja nuorten visuaalisen taiteen teosta. Villa Artun toiset toimijat ovat Hyvinkään kuvataidekoulu ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi.

Lasten ja nuorsten taidekeskuksen säätiön logoVilla Artun logo