VALTAKUNNALLINEN NUORTEN VISUAALISTA ILMAISUA ESITTELEVÄ TAPAHTUMA

 

Nuori Taide 2021 -tapahtuma on toteutunut onnistuneesti! Kiitos kaikille osallistujille, sisällöntuottajille ja yhteistyökumppaneille 💐❤️ Tutustu alla muistoihin tapahtumasta.

Tapahtumakuvat: Onni Pusa

Teksti jatkuu kuvien jälkeen.

Henkilö seisoo puhujapöydän takana ja hymyilee

Kuvittaja ja Muijavaara-Instagram-tilin luoja Venla Vaattovaaraa haastateltiin kuvittajan työstä ja taiteen asemasta Instagramissa.

Striimaustudiosta näkymä, jossa 4 henkilö istuvat tuoteilla n. 1,5 metrin päässä toisistaan ja katsova kuvaajaan

All Youth Panel -paneelikeskustelussa keskusteltiin Nuorten taiteesta taidegallerioissa. Keskustelemassa olivat mediataiteilija Aliina Kemppainen (toinen vasemmalta), kuvataiteilija Johanna-Josefina Alanko (kolmas vasemmalta) ja valokuvataiteilija Svante Gullichsen (neljäs vasemmalta). Keskustelun moderoi Tessa Willberg (ensimmäinen vasemmalta).

Henkilö istuu läppärin ääressä ja hymyilee. Pöydälle on levitetty paljon muistiinpanopapereita.

Nuori Taiteen Anni ja nuoret taiteentekijät keskustelivat nuorten taiteesta juuri julkaistun Taide\Folio-sivuston kautta.

Henkilö kirjoittaa flappitauluun mustalla tussilla sanan tiet

Performanssitaiteilija KElielin Tiet-performanssissa tutustuttiin erilaisiin tietyyppeihin.

Henkilö hypähtämässä läppärin takana hiukset hulmahtaen

KElielin performanssi oli yhdistelmä äänimatkaa, liikeilmaisua, luentoa ja itsepohdiskelua.

Otamme mielellämme vastaan palautetta tapahtumasta. Palautetta voi lähettää sähköpostitse nuoritaide(a)artcentre.fi

 

Nuori Taide 2021 -tapahtuman ohjelma

Työpajat

Keskusteluohjelma

Taiteilijat

Näytön paikka. Koe taidetta yli 80 nuorelta tekijältä!

Nuori Taide 2021 -tapahtuma nostaa keskusteluun visuaalisen taiteen ilmiöitä ja tuo esille nuoria taiteen tekijöitä. Tule kuuntelemaan, millaista on kuvittajan työ ja miten nuoret taiteilijat näkyvät taidegallerioissa. Osallistu työpajoihin ja taiteilijatapaamiseen. Nauti uniikeista esityksistä ja tutustu nuoriin taiteentekijöihin.

Ohjelma on suunnattu visuaalista taidetta tekeville ja siitä kiinnostuneille nuorille, taide- ja nuorisoalan ammattilaisille, päättäjille ja vaikuttajille sekä taidefaneille, eli just sulle! Tätä ainutkertaista online-tapahtumaa ei kannata missata!

 

Osallistu lauantaina 22.5. klo 11-17 livestriimin kautta maksuttomaan, kaikille avoimeen tapahtumaan YouTubessa.

Tapahtuman kieli on pääasiassa suomi. Click here for English information.

Nuori Taide 2021 on osa Nuori Kulttuuri Digifestival 2021 -tapahtumaa, jossa on koettavissa tanssia, teatteria, sirkusta, musiikkia, sanataidetta, elokuvaa ja monitaidetta.

 

NUORI TAIDE 2021 -TAPAHTUMA ON

maalauksia • videoita • piirustuksia • performansseja • valokuvia • sarjakuvia • työpajoja • kysymyksiä ja pohdintoja taidemaailman ilmiöistä • taiteilijavieraita • kohtaamisia • oivalluksia

 

Ilmoittautuminen taiteen esittelijäksi on päättynyt. Kiitos kaikille ilmoittautuneille!

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

ohjelma

TYÖPAJAT

Kaikille avoimet työpajat YouTube Livessä

 

NUORTEN TAIDETYÖPAJA VOL. 1: FESTARIVÄKI-YHTEISKUVA

11.15-12 YouTube Live

Monta omakuvaa yhdessä kuvassa.

Festariväki - Porin taidekoulun omakuva-työpajan yhteisteos. Tekijät ylärivissä: Aino Taskinen, Nettaina, Lotta Kankaanpää, (nimetön) Tekijät keskellä: Nella Lumilaakso, Kati / @darkredpaint, Eme, Venla Lehtonen, Tuomi Vihava, (mansikka nimetön) Tekijät alarivissä: R, Kerttu, Elsa Perrakoski, Minka Yltävä

Porin taidekoulun nuoret taiteen tekijät ohjaavat avoimen etätyöpajan, jossa toteutetaan omakuva. Omakuvan ei tarvitse olla realistinen, vaan se voi kuvastaa ennemminkin tekijänsä persoonaa. Työpajaan osallistuvien omakuvista kootaan yhteisteos, joka tuo osallistujat eri puolilta Suomea samaan yhteiskuvaan! Lopullinen teos julkaistaan Nuori Taide -sivustolla kuvastamaan yhdessä oloa, vaikkakin etäyhteyksin.

Työpaja toteutetaan yhteistyössä Porin taidekoulun kanssa.

 

NUORTEN TAIDETYÖPAJA VOL. 2: Mairen maailmassa

12-12.45 YouTube Live

Luo oma taideteoksesi klassikoiden pohjalta! Työpajassa otetaan yleiskatsaus Maire Gullichsenin taidesäätiön vaikuttavaan juhlanäyttelyyn. Neljästä näyttelyn teoksesta valitaan oman mielen mukaan aihe, värimaailma, nimi ja muodot, joiden perusteella luodaan oma maalaus.

Tarvikkeina toimivat akryyli- tai öljyvärit tai mitkä vaan, mitä kotoa löytyy.

Työpaja toteutetaan yhteistyössä Porin taidemuseon kanssa.

 

Nuorten taiteen esittelijöiden työpajat Zoomissa

Huom! Zoom-työpajat ovat kohdennettu niille osallistujille, jotka ovat ilmoittautuneet tapahtumaan taiteen esittelijöinä. Osaan työpajoista on ennakkoilmoittautuminen (merkitty tähtisymbolilla *). Linkki ennakkoilmoittautumiseen on toimitettu erikseen.

 

RIPUSTUSKLINIKKA*

11.15-12 & 12-12.45 Zoom

Ripustusklinikalla naulataan katsetta kohti teosten takapuolta ja pohditaan parhaita ripustus- ja materiaaliratkaisuja työpajan osallistujien omille teoksille. Työpajassa keskustellaan myös laajemmin, mitä asioita ripustuksessa eri tiloihin tulisi ottaa huomioon. Klinikalla ripustusongelmia ratkovat Lastenkulttuurikeskus Kruunupään kuvataiteilijat. Työpajaan ennakkoon ilmoittautuneet ja valitut voivat lähettää kysymyksiä ja teoskuvia jo etukäteen kuvataiteilijoille.

Työpajan ohjaavat Porissa sijaitsevan Lastenkulttuurikeskus Kruunupään näyttelyn rakentamisen ammattilaiset.

Henkilö ripustaa taideteosta

Hurmaavia hetkiä -näyttelyn ripustus, kuva: Sanna Pajunen, Lastenkulttuurikeskus Kruunupää

ILON ÄÄRELLÄ*

11.15-12 Zoom

Viimeisen vuoden sisällä ilo ja mielihyvä ovat saaneet uudet merkitykset, kun arjen ilot ovat supistuneet ja jaettu ilo ja kohtaaminen on ollut hankalaa. Työpaja on kehittynyt tarpeesta palata ilon äärelle ja tarkastella, mikä ja miten tuottaa iloa ja nautintoa koko keholle. Paras ilo on kuitenkin jaettu ilo, ja työpajasta on tullut tapa tutustua, kokeilla ja kokea yhdessä virtuaalisesti.

Ilon äärellä työpajassa sukelletaan ilon ja nautinnon lähteelle tanssien ja liikkuen. Työpajassa tarkastellaan ilon hetkiä ja tuntemuksia erilaisten tehtävien kautta. Ilo syntyy revittelystä, hymyistä, onnistumisesta, solidaarisuudesta, kokeilemisesta, toiveista, herkkyydestä sekä yhdessä tekemisestä. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta tanssista, mutta sen sijaan tarvitset valmiutta heittäytyä sekä osaamista olla ottamatta itseään liian tosissaan!

Osallistujat tarvitsevat työpajaa varten pienen tilan, jossa liikkua (ulkona, oma huone, olohuone, työpaikka jne.), mukavat vaatteet, paperia ja kynän sekä toimivan videoyhteyden. Työpaja edellyttää ennakkoilmoittautumisen.

Työpajan ohjaa nuori tanssitaiteilija Taika Rautiainen.

Tutustu lisää Taikan työhön tästä linkistä.

Kaksi tanssijaa asfaltilla.

Taika Rautiainen tanssimassa, kuva: Heta Asikainen

ROSKALUOVUUTTA*

11.15-12 & 12-12.45 Zoom

Roskaluovuutta on nuoren taiteen tekijän Andrea Puscasun suunnittelema ja ohjaama työpaja, jossa pääset hauskan taideprosessin kautta toteuttamaan taidetta perinteisten raamien ulkopuolelta. Työpajassa työskennellään kestävän kehityksen mukaisesti hyödyntämällä materiaaleina roskia. Työpaja edellyttää ennakkoilmoittautumisen.

Ympäristöystävällisestikin voi tehdä kauniita teoksia ja aina materiaaleja ei tarvitse ostaa, kuvailee Andrea.

Työpajan ohjaa nuori taiteentekijä Andrea Puscasu.

Tutustu lisää Andrean työhön tästä linkistä.

Henkilö taideteoksen takana.

Andrea Unframed teoksensa kanssa

Keskusteluohjelma

Työpajojen jälkeen Nuori Taide -tapahtuma jatkuu keskusteluohjelmalla. Nuori Taide 2021 -keskustelulava on yksi useammista Nuori Kulttuuri Digifestivalin Talks-keskustelulavoista. Talks on Nuori Kulttuurin keskustelukonsepti, jonka tavoitteena on tuoda nuoria taiteen ja kulttuurin harrastajia keskustelemaan päättäjien sekä taiteen ja kulttuurin ammattilaisten ja vaikuttajien  kanssa harrastustoiminnan merkityksestä ja hyvinvointivaikutuksista yksilölle. Nuori Taide 2021 -keskustelulavan ohjelma keskittyy tarkastelemaan visuaalisen taiteen ilmiöitä ja tuo esiin nuoria taiteen tekijöitä.

VENLA VAATTOVAARAN HAASTATTELU

Suositun @muijavaara Instagram-tilin luojan ja kuvittaja Venla Vaattovaaran kanssa keskustellaan kuvittajan työstä ja taiteen näkyvyydestä Instagramissa. Haastattelun loppupuolelle on varattu aikaa osallistujien kysymyksille.

UUDEN TAIDESIVUSTON LANSEERAUS

Nuori Taide julkaisee uuden vuorovaikutteisen TaideFolio-nettisivun, jossa nuoret pääsevät keskustelemaan taidetta koskevista aiheista ja esittelemään taidettaan ja tekemistään.

Taidefolio logo

ESITTELYSSÄ NUORET TEKIJÄT

Tapahtumassa esitellään taidetta yli 80 13–23-vuotiaalta taiteen tekijältä, jotka ilmoittautuivat mukaan avoimen haun kautta. Tutustu tekijöihin livestreamin ja TaideFolion kautta. Nuorten taiteen tekijöiden upeisiin teoksiin ja tarinoihin voit tutustua jo ennen tapahtumaa Nuori Taiteen Instagramissa (@nuoritaide).

Taiteen esittelijät ovat: Suvi Haapaniemi, Elina Fordell, Tia Mandelin, Ziqing Lang, Jesse Tapanainen, Saara Halminen, Cilla Boyd, Minka Yltävä, Valo Ryynänen, Meeri Kastinen, Sini Kopra, Emmi Hanhikangas, Enni Ruokojoki, Andrea Puscasu, Karpalo Ylikoski, Maria Anias, Aada_tuulia Kivipuro, Tuomi Vihava, Aino Taskinen, Dunya Salah, Ebba Lundell, Emma Kärkkäinen, Jasmin Rikkonen, Moritz Müller, Niilo Kemppainen, Victoria Torbolli, Julia Uronen, Jonna Hintikka, Catherine Huynh, Iris Roselund, Anna-Kaisa Kaasila, Lotta Paavola, Marissa Majoinen, Taika Rautiainen, Jenna Jurvakainen, Lotta Kankaanpää, Noa Ukkola, Alina Uuranmäki, Sirje Salmi, Elsa Perrakoski, Tiia Tammi, Eemeli Katajikko, Nuutti Maikola, Kati Jussi, Helmi Kuirinlahti, Sonja Karmisto, Jenni Pitkänen, Katarina Kiskonen, Henrietta Homm, Milka Mansikka, Moona Rantanen, Jasmine Laurell, Sanna Heikkinen, Saana Mankinen, Mette Paloniemi ja Jonna Silanpää sekä Päämääränä taivas -lukiodiplomityöryhmä,  Nella Lumilaakso, Helmi Karsikas, Venla Kamula, Heta Parviainen, Kerttu Ylisirniö, Helli Kampuri, Samir Kuronen, Davy Rex, Petriina Kiiskinen, Mai Multimäki, Mia Mäkinen ja Ella Koivisto.

Tapahtumassa esiteltyä taidetta löydät Taide\Foliosta tagilla nuoritaide2021.

VIDEOTERVEISET

Kaksi nuorta nykytaiteilijaa esittelevät työtään ja tekemistään videotervehdyksen muodossa. Mukana ovat

Olga Krykun, Prahassa työskentelevä nuori nykytaiteilija

Liisa-Irmelen Liwata, Helsingissä työskentelevä nuori nykytaiteilija

AVOIN TAITEILIJATAPAAMINEN

Mitä olet aina halunnut kysyä ammattitaiteilijan työstä? Kuvataiteilijat Maria Kojonen ja Einari Hyvönen vastaavat livestriimissä osallistujien kysymyksiin taiteilijan työstä. Kirjoita kysymykset ylös nyt ja pääset lähettämään niitä YouTube liven ja Zoom chatin kautta suoraan lähetykseen.

ALL YOUTH PANEL: NUORTEN TAIDE TAIDEGALLERIOISSA

All Youth Panelissa keskustellaan nuorten taiteilijoiden kanssa taidegalleriakentästä ja siitä kuinka nuoret tekijät ovat edustettuina siellä.

Panelistit:

Johanna-Josefina Alanko, kuvataiteilija
Svante Gullichsen, valokuvataiteilija
Aliina Kemppainen, mediataiteilija

Paneelin moderoi Tessa Willberg.

KELIELIN PERFORMANSSIESITYS

Ääniassemblaattori ja performanssiapplikoija Eliel Tammiharju / KEliel tuo tapahtumaan uniikin performanssin, joka tarkastelee nuoruuteen liittyviä teemoja. KElielin performanssit ovat tunnetusti ajatuksia ravistelevia ja monitasoisia.

VÄRKKÄILYKISAN PALKINTOJEN JAKO

Värkkäilykisa oli 13–28-vuotiaille värkkäilijöille eli maker-kulttuurin tekijöille ja taiteilijoille suunnattu kilpailu vuonna 2020-2021. Finalistit työstivät projektejaan mentoreiden tukemana kahden kuukauden ajan vuodenvaihteessa 2020-2021. Kisan voittaja julkistetaan tapahtumassa. Pääpalkinto on kahden päivän maker-residenssi makerspace Tetriksessä Teijossa. Voittajan julistaa Värkkäilykisan tuomariston edustaja Päivi Venäläinen (Lasten ja nuorten taidekeskuksen toiminnanjohtaja).

NUORTEN JA TAITEILIJOIDEN ETÄKOHTAAMISET

Tapahtumassa 30 nuorta taiteen esittelijää pääsee keskustelemaan yksityisesti etätapaamisissa ammattitaiteilijoiden kanssa omasta taiteen tekemisestä ja taidemaailmasta. Mukaan ilmoittautuneille taiteen esittelijöille tarjottiin mahdollisuutta toivoa tapaamista taiteilijan kanssa ja tapaaminen mahdollistettiin 30 sitä ensimmäiseksi toivoneelle. Tapaamisten tavoitteena on tarjota nuorille tekijöille mahdollisuus saada palautetta tekemisestään ja oppia lisää taiteen kentästä. Tapaamiset tarjoaa Nuori Taide.

Mukana keskustelemassa on kymmenen taiteen ammattilaista, jotka edustavat eri taiteen aloja. Taiteilijat on valittu mukaan nuorten toiveisiin pohjautuen. Taiteilijakeskusteluissa mukana olevat taitelijat ovat Johanna-Josefina Alanko, Elina Holley, Einari Hyvönen, Elina Katara, Maria Kojonen, Mitja Mikael Malin, Paavo Paunu, Liisa Pentti, Harri Sippola ja Mikko Ängeslevä. Taiteilijaesittelyt löydät alempana sivulta.

TAIDETAUOT

Taidetauot rytmittävät tapahtumapäivää ja niiden aikana nähdään tapahtumassa taidetta esittelevien nuorten videoteoksia. Videoteosten tekijät Moona Rantanen, Marissa Majoinen, Päämääränä taivas -lukiodiplomiryhmä, Berber Baclava ja Sivu Haapaniemi.

 

TAITEILIJAT

Venla Vaattovaara

s. 1995, ehkä sinulle tutummin suositun Muijavaara-Instagram-tilin luoja, on kuvittaja ja media-alan osaaja. Muijavaara on projekti, jossa 100 päivää, 100 muijaa ja 100 kuvaa yhdistyvät kokonaisuudeksi, joka tuo esiin chuuleja muijia, jotka ovat vaikuttaneet yhteiskunnallisiin aiheisiin, kuten tasa-arvon edistämiseen. Haastattelussa Venlan kanssa keskustellaan kuvittajan työstä ja taiteesta Instagramissa.

Tutustu lisää Venlan työhön tästä linkistä.

A portrait of a person with a big earrings

Yeaboyah, Venla Vaattovaara

Johanna-Josefina Alanko

s. 1993, on taidemaalari ja keramiikkataiteilija, joka työskentelee Suomessa ja Puolassa. Johanna tuo All Youth Panel -paneelikeskusteluun mukaan oman kokemuksensa galleriamaailmasta Suomesta ja maailmalta ja tapaa nuoria taiteen tekijöitä etäkohtaamisissa.

Tutustu lisää Johannan työhön tästä linkistä.

Henkilö katsoo kuvaajaa ja hymyilee

Johanna-Josefina Alanko, kuva: Mateusz Krain

Svante Gullichsen

s. 1994, on itseoppinut valokuvataiteilija, joka työskentelee taidevalokuvauksen ja kaupallisen sisällön parissa. Hänen asiakkaitaan ovat olleet mm. Nelonen, Sony Music ja Stockmann. Svante tuo All Youth Panel -keskusteluun kokemuksensa muun muassa siitä, millaista on esitellä taidettaan yksityisnäyttelyssä galleriassa nuorena taiteilijana tässä maailman tilassa.

Tutustu lisää Svanten työhön tästä linkistä.

A person snding on snow and wearing pine branches

Gravity, Svante Gullichsen

Aliina Kemppainen

s. 2001, on mediataiteilija, jonka tausta on musiikissa ja luovassa liikeilmaisussa. Hän on vastikään valmistunut Kallion lukiosta ja työskentelee nykyisin video- ja installaatiotaiteen parissa. All Youth Panel -keskustelussa kuullaan Alinan ajatuksia nuorten taiteesta galleriossa erityisesti mediataiteen näkökulmasta.

Tutustu lisää Aliinan työhön tästä linkistä.

Portrait of a person sitting on a floor

Aliina Kemppainen

Olga Krykun

s. 1994, on nuori taitelija Prahasta, Tšekistä. Hän työskentelee useilla eri menetelmillä, joita ovat maalaus, video, installaatio, keramiikka ja performanssi. Tapahtumassa nähdään Olgan videotervehdys, jossa hän esittelee työtään ja vastaa nuorilta kerättyihin kysymyksiin taiteilijan ammatista.

Lue lisää Olgan työstä tästä linkistä, click and enjoy.

A person showing their art work which is a small sculpture

Garden of my hopes, Olga Krykun

Liisa-Irmelen Liwata

s. 1998, on monipuolinen taiteilija, jonka työssä yhdistyvät keramiikan, kuvanveiston, muotoilun ja mediataiteen tekniikat. Hänen töitään on nähty aikaisemmin mm. Generation 2020 -näyttelyssä Amos Rexissä ja Papercuts-julkaisutapahtumassa (2021) Publicsissa. Tapahtumassa nähdään Liisa-Irmelenin videotervehdys, jossa hän kertoo taiteellisesta työstään ja vastaa nuorten lähettämiin kysymyksiin taiteilijan työstä.

Tutustu lisää Liisa-Irmelenin työhön tästä linkistä.

Sivukuva hekilöstä joka on laittamassa jotain suuhun oikealla kädellä. Kuvan edessä teksti LOVE

Kuvakaappaus teoksesta Related Lovers, Liisa-Irmelen Liwata

KEliel / Eliel Tammiharju

s. 1997, on ääniassemblaattori ja performanssiapplikoija. KEliel tuo tapahtumaan juuri sitä varten luodun esityksen, joka tarkastelee nuoruuden teemoja. Kelielin teokset ovat matkoja miljöiden ja tilanteiden välillä, jotka tarkastelevat usein identiteettiä ja sosiaalisen olemisen tapoihin liittyviä kysymyksiä. KEliel on esiintynyt muun muassa Marimekko Kioski -malliston julkaisutilaisuudessa, Lahden taidemuseossa ja Taideinstituutin hautajaisissa.

Tutustu lisää Kelielin työhön tästä linkistä.

A person standing in a porch next to a watering can

KEliel

Elina Holley

s. 1978, työskentelee laaja-alaisten kaupallisten ja taiteellisten projektien parissa. Hän on tehnyt yhteistyötä mm. Lux Helsinki valotaidetapahtuman, Helsinki Design Weekin ja Frame Contemporary Art Finlandin kanssa. Elina on koulutukseltaan kuvittaja ja graafinen suunnittelija, muttei ole koskaan lopettanut uuden oppimista. Elinaa kiinnostaa luovan prosessin ja unelmien sparraaminen. Hän on yksi Ladies, Wine & Design from Helsinki -yhteisön perustajista sekä G-Rex ja Mimmit peinttaa -katutaidekollektiivien jäsen. Nyt Elina tulee tapaamaan nuoria taiteilijoita etäkohtaamisissa, joissa keskustellaan heidän haaveistaan, taiteellisesta ilmaisustaan ja taidemaailman ilmiöistä.

Tutustu lisää Elinan työhön seuraavista linkeistä.

Linkki Elinan Instagramiin.

Linkki Elinan Behanceen.

Linkki Elinan kotisivulle.

Muotokuva Elina Holleysta

Elina Holley

Einari Hyvönen

s. 1989, on kuvataiteilija, jonka maalaukset käsittelevät nykyaikaisia tragikoomisia teemoja taidehistoriasta tutulla symbolisella kerronnalla. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa taidegallerioissa ympäri Suomen. Einari tapaa nuoria taiteen tekijöitä etäkohtaamisissa ja avoimessa taiteilijatapaamisessa ja keskustelee osallistujien kanssa nuorten taiteesta ja visuaalisen kulttuurin ilmiöistä.

Tutustu lisää Einarin työhön tästä linkistä.

Henkilö seisoo pilivtaivaan edessä ja hänellä on pään päällä puunukke

Einari Hyvönen, kuvaaja: Petri Summanen

Elina Katara

s. 1975, on kuvataiteilija, jonka teoksissa toistuvat viivan ja materiaalin tunnun tarkastelu sekä tarinallisuus ja ihmisfiguurit. Elinan töitä on nähty useissa gallerioissa Suomessa ja ulkomailla. Elina tapaa nuoria taiteen tekijöitä etäkohtaamisissa ja keskustelee heidän kanssaan piirtämiseen ja visuaaliseen kuvailmaisuun liittyvistä aiheista.

Tutustu lisää Elinan työhön tästä linkistä.

Muotokuva henkilöstä joka katsoo kuvaajaa

Elina Katara

Maria Kojonen

s. 1989, on taiteilija, joka työskentelee useilla eri medioilla kuten valokuvaus, video, installaatio, ääni ja kirjoittaminen. Hänen teoksissaan toistuvat sosiaalisen vuorovaikutuksen, tilasidonnaisuuden ja kielen merkityssuhteiden teemat. Maria keskustelee taiteen tekemisestä ja taidemaailmasta osallistujien kanssa etäkohtaamisissa ja avoimessa taiteilijatapaamisessa.

Tutustu lisää Marian työhön tästä linkistä.

a person sitting on a floor next to a dog and having laptop open in their lap

Maria Kojonen, kuva: Enni Suominen

Mitja Mikael Malin

s. 1994, on graafinen suunnittelija ja kuvittaja, jonka töissä nähdään usein elementtejä sarjakuvailmaisusta, videopeleistä ja mytologiasta. Mikael tapaa nuoria taiteen tekijöitä etäkohtaamisissa ja keskustelee heidän kanssaan nuorten taiteesta ja digitaalisen visuaalisen taiteen ilmiöistä.

Tutustu lisää Mikaelin työhön tästä linkistä.

Kuvitus henkilöstä, joka ulkoiluttaa kissaa

Omakuva, Mitja Mikael Malin

Paavo Paunu

s. 1965, on visuaalisen taiteen moniosaaja, jolla on kokemusta kuvanveistosta, taidegrafiikasta, maalauksesta, installaatiosta ja performanssista. Paavo on nähty aikaisemmin mm. Rauman Pitsiviikon nuorten ympäristötaidetyöpajan ohjaajana. Paavo tapaa nuoria taiteen tekijöitä etäkohtaamisissa.

Lue lisää Paavon työstä tästä linkistä.

Paavo Paunu's sculpture

Taivas putoaa, Paavo Paunu

Liisa Pentti

s. 1958, on tanssin tekijä, tanssinopettaja ja koreografi. Tanssi-ilmaisussa häntä puhuttelevat postmoderni liikeilmaisu, vuorovaikutuksellisuus ja uusien ilmaisumuotojen etsiminen. Liisa johtaa Liisa Pentti + Co -tanssiryhmää ja on ollut mukana useissa taiteellisissa työryhmissä ja produktioissa. Liisa on yksi tapahtuman taiteilija-keskustelija.

Tutustu lisää Liisan työhön tästä linkistä. 

Henkilökuvan henkilö hymyilee kameraa päin

Liisa Pentti

Harri Sippola

s. 1978, on tuottaja, käsikirjoittaja ja palkittu muusikko. Harri on ollut tuottamassa useita erilaisia taide- ja kulttuurialan projekteja kuten Pori Film Festivalia, yhteisötaideprojekteja ja kulttuuriyhdistyksen tapahtumia. Lisäksi hän toiminut luovien alojen yritysneuvojana. Harri keskustelee nuorten kanssa taidemaailmasta etätapaamisissa.

Lue lisää Pori Film Festivalista tästä linkistä.

Tästä linkistä pääset Samurai Rauni Reposaarelainen -elokuvan traileriin, jossa Harri toimi tuottajana, näyttelijänä ja muusikkona.

Henkilö seisomassa seinää vasten ulkona

Harri Sippola

Mikko Ängeslevä

s. 1982, on kuvataiteilija, joka tekee maalauksia ja veistoksia. Hänen teoksissaan arkielämästä tuttujen esineiden osat, paikat ja kehollisuus saavat uusia merkityksiä. Mikko tapaa nuoria taiteen tekijöitä etäkohtaamisissa ja keskustelee heidän kanssaan taiteen tekemisestä ja taidemaailmasta.

Tutustu lisää Mikon työhön tästä linkistä.

Maalaus käytävästä, jolla on tuoli ja kaappeja

Mikko Ängeslevä, 1986 / 2021, Akryyli kankaalle, Duplo-legot, 109 x 125 x 50 cm

 

 

Kumppanit

Tapahtuman pääyhteistyökumppani on Suomen Nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri -toiminta.

Nuori Kulttuuri Digifestival -tapahtuman sivulle

Kumppanit Porin seudulta ovat Lastenkulttuurikeskus Kruunupää, Porin taidekoulu, Porin taidemuseo, Porin kaupunki ja Visit Pori.

Lastenkulttuurikeskus Kruunupään sivulle

Porin taidekoulun sivulle

Porin taidemuseon sivulle

Porin kaupungin sivulle

Visit Porin sivulle

 

LISÄTIETOJA

Anni Rupponen
Tuottaja, valtakunnallinen toiminta
anni.rupponen(a)artcentre.fi
p. +358 (0)50 308 3625

Tuotantoassistentti
nuoritaide(a)aertcentre.fi

Avaa tästä tapahtuman lehdistötiedote.

 

Klikkaa tästä ja seuraa Nuori Taidetta Instagramissa!

Klikkaa ja käy tykkäämässä Nuori Taiteesta Facebookissa!

Klikkaa tästä Nuori Taiteen blogiin!

 

VALTAKUNNALLISET NUORI TAIDE -TAPAHTUMAT

Valtakunnallisia Nuori Taide -tapahtumia järjestetään joka toinen vuosi (parittomina vuosina) eri paikkakunnilla. Ensimmäinen Nuori Taide -tapahtuma järjestettiin 22.5.2019 Jyväskylässä.

Tutustu tästä linkistä vuoden 2019 Nuori Taide -tapahtumaan.

 

Tästä linkistä pääset Nuori Taiteen tietosuojaselosteeseen.

Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään.