Nuori Taide 2025 tuotantoassistentin terveisiä

Nuori Taide 2023 -tapahtuma avas mulle ovia taidemaailmaan. Uskaltauduin hakemaan tapahtumaan, ja muutaman kuukauden päästä sain puhelimeen ilmoituksen, että mut halutaan tapahtummaan puhumaan mielenterveyden suhteesta taiteeseen. Olin tosi innossaan, ekkaa kertaa pääsen näyttää julkisesti ommaa taidetta! Tapahtumasta kätteen jäi täysin uudenlaista rohkeutta hakkee tuleviinkin taidetapahtumiin. Samana vuonna sain ekan oman näyttelyn Oulussa, ja osallistuin myös toiseen taidetapahtumaan, jossa mun työt pääsi esille. Mun itsevarmuus taiteilijana kasvo valtavasti ja sain myytyä ekat printitkin!

Hain tapahtuman jälkeen tuotantoassistentiksi totteuttammaan seuraavaa Nuori Taide -tapahtumaa. Toistaiseksi oon päässyt tuottaan ja suunnittelemaan sisältöä Nuori Taiteen sosiaaliseen mediaan, ja oon tosi innoissaan, että pääsen jakamaan ommaa intohimoa ja ajatuksia suuremmallaki alustalla. Musta on mahtavaa olla osana tapahtumaa, joka mahdollisesti antaa muille nuorille taiteilijoille jotakin uutta. Joko tiliä myydyistä teoksista, tai inspiraatiota jatkaa ommaa työskentelyä.

En voi kuitenkaan kieltää omia intressejä tuotantoassistenttina toimimisessa. Haluan verkostoitua taidemaailmassa ympäri Suomen ja odotan innolla muiden assistenttien tapaamista etätapaamisten lisäksi livenä sekä uusien tuttavuuksien tekemistä. Nuori Taide 2025 -tapahtuma järjestetään toukokuussa 2025 nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:sta Tampereella. Kaupungissa, jonne mun on suunnitelmissa muuttaa vuoden 2024 lopussa. Mulle tuo lohtua tietää, että mulla on edes jokin kytkös tuohon uuteen, tällä hetkellä kaukaiselta tuntuvaan kaupunkiin.

Näiden parin kuun aikana (syys-marraskuu 2023), mitä oon Nuori Taide 2025 -tapahtuman tuotantoassistenttina toiminu, oon kerenny oppii paljon. Ilmapiiri on ollut mukavan vastaanottava, eikä mun (tai muidenkaan) ossaamista oo pidetty ittestäänselvyytenä. Oon oppinu käyttään uusia nettisivuja ja applikaatioita, joista tuun hyötyyn myös muussa elämässä. Lisäksi oon saanu paljon tietoa erinäisistä taidetapahtumista ja taidemaailman käytännöistä. Koen tuotantoassistenttina toimimisen antavan entistä enemmän evväitä toimia ja toteuttaa itteäni taiteilijana. Nuori Taiteen työntekijät ovat vinkannu erinäisiä taidetapahtumia, jonne voi hakea. Pelkästään se, että mulle tarjotaan mahollisuutta hakkee kaikenlaisiin uusiin, siisteihin projekteihin vahvistaa mun taiteilijaidentiteettiä suunnattomasti!

Valo Huttu, Nuori Taide 2025 -tapahtuman tuotantoassistentti Oulusta

Akryylimaalaus kasvokuvasta. Henkilöllä v-aukkoinen pusero, polkkapituiset hiukset ja silmälasit. Henkilöllä tyyni lime ja katse eteen päin.

Omakuva, 2023, akryyli

Kirjoita kommentti