Nuori Taide -tapahtumassa ennätysyleisö Helsingissä

10 henkilöä rivissä lavalla. Taustalla teksti valkokankaalla Kiitos.

Kiitos taiteen esittelijät, yhteistyökumppanit ja kävijät. Loimme yhdessä upean tapahtuman! Kuva: Linnea Laatikainen

Kiitos Nuori Taide 2023 -tapahtuman taiteen esittelijät, kumppanit ja kävijät!

Valtakunnallinen nuorten visuaalisen taiteen harrastajien Nuori Taide 2023 -tapahtuma järjestettiin toukokuisena lauantaina (13.5.2023) Tiivistämöllä Helsingissä. Tapahtumassa taidettaan esitteli 52 13–23-vuotiasta taiteen esittelijää tai ryhmää. Ohjelmaan sisältyi esittelypisteitä ja taidekauppa, keskusteluohjelmaa, työpajoja, esityksiä ja mentorointitapaamisia. Kolmannen kerran järjestettävä Nuori Taide -tapahtuma keräsi ennätykselliset 850 kävijää!

Loistetta

Tapahtuman teemana oli loiste. Loistetaan yhdessä ja yksilöinä, värien monipuolisessa harmoniassa. Inspiraatiota, rohkaisua ja iloa. Loiste kutsuu ja tuo yhteen.

Henkilö seisoo 5 maalauksen vieressä

Tahiti Alanko Seinäjoelta oli yksi tapahtuman nuorista taiteen esittelijöistä. Kuva: Linnea Laatikainen

Nuoret tuotantoassistentit

Tapahtuma toteutettiin ensimmäistä kertaa alusta alkaen yhteistyössä nuorten tuotantoassistenttien kanssa. Kahden vuoden aikana 15 17-28-vuotiasta nuorta osallistui tapahtuman tekemiseen vapaaehtoisena tuotantoassitenttina. Tuotantoryhmä oli valtakunnallinen ja työskenteli hybridisti. Tapahtumapäivään tuotantoassitentteja matkasi Helsingistä, Jyväskylästä, Lappeenrannasta, Turusta, Oulusta. Savonlinnasta ja Tampereelta. Porukka tapasi ensimmäistä kertaa livenä koko ryhmän kanssa vasta tapahtumapäivänä. Kaikki oli suunniteltu huolellisesti etukäteen ja tutustumiseen etäyhteyksin oli käytetty tarpeeksi aikaa, joten yhteistyö tapahtumapäivänä sujui ongelmitta.

Tapahtuman yhteistyökumppaneina toimivat Amos Rex -taidemuseo ja Generation 2023 -näyttely, Suomen Taiteilijaseuran Nuoret 2023 -näyttely, Helsingin kuvataidekoulu, Vapaakaupungin olohuone, Nuori Kulttuuri Publics Youth, Nuorten Helsinki ja Rely on Kaide. Mukana oli myös ennatysmäärä sponsoreita, jotka tukivat nuorten taideharrastamista lahjoittamalla tuotteitaan osallistujille jaettaviin Goodie bageihin.

Tapahtuman oheisohjelmana järjestettiin toukokuussa kaksi nuorten taidenäyttelyä: Moprhosis Vapaakaupungin olohuoneen galleriseinällä ja Mielikuvia Keskustakirjasto Oodin nuorisotilan galleriseinällä.

"Tapahtumassa vallitseva iloinen puheensorina nuorten taiteen tekijöiden kesken muistutti, kuinka tärkeää on tarjota valtakunnallisia mahdollisuuksia kokoontua ja jakaa kokemuksiaan taiteen äärellä livenä" kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Anni Rupponen.

Tutustu tapahtumaan

Katso tapahtuman valokuvat

Kirjoita kommentti