Nuori Taide 2023 taiteentekijäesittely: Viivi Poikela

Moi! Olen Viivi Poikela, taiteilijanimeltäni ViiQiu. Tulen Kittilästä, mutta tällä hetkellä asun Rovaniemellä poikaystävän ja koiran kanssa. Haaveilen taiteesta tulevana ammattinani. Haluaisin opettaa muita tai jopa perustaa oman yrityksen. Saa nähdä mitä tuleva tuo, mutta juuri nyt pyrin pääsemään opiskelemaan Lapin yliopistoon Taiteiden tiedekuntaan.

Henkilö seisoo kauppkeskuksessa käsissään valtava pehmolelu

Viivi Poikela

Olen aina ollut tosi arka, herkkä ja tunteellinen. Pikkuhiljaa näistä epävarmoista piirteistä on tullut minulle vahvuuksia ja se on mahdollistunut taiteen avulla. Teen enimmäkseen öljyväriteoksia, joiden rinnalla tietenkin teen luonnoksia eri tekniikoilla. Viimeisen vuoden aikana olen myös harjoitellut digitaalista piirtämistä.

Maalaukseni esittävät minun sisäistä maailmaani, tunteita ja kokemuksia. Minulle iso taiteellinen steppi oli syksyllä 2022, kun pidin ensimmäisen taidenäyttelyn Kittilän kirjastossa. Se oli ensimmäinen kerta kun näytin avoimesti rikkinäisyyteni muille. Sain kuitenkin paljon positiivisia ja kannustavia kommentteja, jotka innoittivat minua jatkamaan taiteen parissa, sekä jakamaan taidetta maailmalle.

Nuori Taide 2023 tapahtumalta odotan eniten pelon voittamista. Olen mukana Taide, tunteet ja mielenterveys -paneelikeskustelussa, jonka aihe on minulle hyvin tärkeä. Minulla on sosiaalisten tilanteiden pelkoa ja paniikkioireilua, joten paneelissa mukana oleminen on minulle jännittävä, mutta hieno askel psyykkisesti. Toivottavasti muutkin joita jännittää, uskaltaisi ottaa askeleen pelon voittamiseen.

Malaaus vesistöstä ja metsästä

Teos: Viivi Poikela

Aksyylimaalaus selästä

Teos: Viivi Poikela

Nuori Taide 2023
La 13.5. klo 11-17
Tiivistämö, Helsinki
Osallistuminen on maksutonta.

11.45–12.15 Taide, tunteet ja mielenterveys -paneelikeskustelu, Päälava
Taiteen esittelijät Viivi Poikela ja Valo Huttu keskustelevat taiteesta, tunteista ja mielenterveydestä kuvataiteilija Heta Kuchkan ja mielenterveyden ammattilaisten kanssa. Keskustelun moderoi Helmi Kuirinlahti.

Viivi Poikela

 

Kirjoita kommentti