Open Call Nuorten Galleriavaltaukseen

Laineilevää kuviota taustalla ja sen päällä teksti galleriavaltaus

Tule ja valtaa taidegalleria!

Kulttuuritalo Villa Artun Galleria on tyhjillään 29.8.–16.9.2022. Nuori Taide hakee nuorista taiteen ja visuaalisen kulttuurin tekijöistä koostuvaa ryhmää valtaamaan gallerian.

🫶 Galleriavaltauksen teemoja ovat kohtaaminen ja vastuullisuus. 🫶

Hakuaika Gallerivaltaukseen oli 20.5.-1.6.2022 verkossa. Haku aika on päättynyt. Kiitos kaikille hakijoille! Kutsumme osan hakjoista haastatteluun.

Ask info in English via email nuoritaide(a)artcentre.fi.

Kulttuuritalo Villa Arttu

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

Kuva Villa Artun sisääntulosta. Punatiilinen ovi rakennuksen nurkassa. Sisäänkäyntiin käynti portaita pitkin. Portaiden vieressä seinän vierustalla polkupyöriä

Villa Artun sisääntulo

Paikkana toimii Kulttuuritalo Villa Artun Galleria historiallisessa tehdasmiljöössä Hyvinkään Villatehtaalla (Kankurinkatu 4-6). Galleria on 175 m2 kokoinen, korkea ja valoisa tila. Yksi seinistä on lasivitriini. Galleriaan kuuluu Monitoimitila, jonka seinistä osa on lasia.

Kulttuuritalossa toimivat Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö, Hyvinkään Lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja Taito Etelä-Suomen käsityö- ja muotoilukoulu. Galleriavaltauksen järjestää Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön Nuori Taide -toiminta. Nuori Taide on valtakunnallinen foorumi 13–28-vuotiaiden taiteelle, painotuksena visuaalinen taide.

Tutustu galleriaan!

Kuva tyhjästä galleriatilasta, umpinaisia seiniä ja korkea huonekorkeus

Gallerian takaseinä

Gallerian etuseinä

Klikkaa tästä gallerian pohjapiirrokseen.

Mikä Galleriavaltaus?

Galleriavaltaajat suunnittelevat ja toteuttavat, mitä galleriassa tapahtuu Gallerivaltauksen aikana. Teosten ja tapahtumien tulee käsitellä kohtaamisen ja vastuullisuuden teemoja.

Galleriavaltaus voi sisältää esim.

  • lyhytelokuvia
  • open studios -työskentelyä
  • yleisölle avoimia taidetyöpajoja (esim. elokuvajulistetyöpaja)
  • taidenäyttelyn tapahtumineen
  • keskustelutilaisuuksia taiteesta ja nuorten taideharrastuksista
  • sisällöntuotantoa Nuori Taiteen sosiaaliseen mediaan (esim. livelähetyksen)
  • taiteilijatapaamisia
  • esityksiä tai performansseja
  • jotain muuta, mitä?

Sisällön tulee olla sopivaa kulttuuritalon kaikenikäiselle yleisölle. Nuori Taide pidättää oikeuden osallistua sisällön kuratointiin.

Galleriavaltaajat saavat gallerian maksutta käyttöönsä. Valittu ryhmä saa Nuori Taiteelta rahallista avustusta (tuotantosuunnitelmaan ja budjettiin perustuen) ja taiteen ammattilaisen mentorointia.

Villa Arttu on avoinna yleisölle 29.8. alkaen ma–to klo 9–19, pe klo 9–15. Tapahtumapäiviä voidaan järjestää myös lauantaisin. Galleriassa voidaan järjestää tapahtumia aukioloaikojen puitteissa.

Yleisölle avoin ohjelma alkaa 29.8. ja päättyy 16.9.2022. Yleisölle avointa ohjelmaa ei tarvitse olla joka päivä. Galleriavaltauksen sisältöjen suunnittelu ja valmistelu tapahtuu 8.8.–27.8. välisenä aikana Villa Artussa valitun ryhmän suunnitelman mukaan.

Galleriavaltaus näkyväksi

Nuori Taiteella on päävastuu Galleriavaltauksesta ja siihen liittyvän ohjelman tiedottamisesta. Se auttaa tarvittaessa yleisöjen tavoittemisessa. Markkinointi- ja tiedotusmateriaali tehdään yhteistyössä galleriavaltaajien kanssa. Galleriavaltauksesta tiedotetaan ryhmän omissa, Nuori Taiteen, Villa Artun ja yhteistyökumppaneiden kanavissa.

Nuori Taide auttaa myös yleisöjen tavoittemisessa.

Hae Galleriavaltaajaksi!

Galleriavaltaukseen järjestetään avoin haku 20.5.-1.6.2022 Galleriavaltausta voivat hakea 18–28-vuotiaat Suomessa asuvat taiteen ja visuaalisen kulttuurin tekijät ja tuottajat, esim. harrastusryhmä, taiteilijakollektiivi tai opiskelijaryhmä. Haku tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella 1.6.2022 klo 23.59 mennessä.

Tutustu hakukysymyksiin etukäteen tästä linkistä.

Hakemusten perusteella osa ryhmistä kutsutaan haastatteluun. Valinnoista ilmoitetaan kesäkuun aikana kaikille hakijoille.

Valittu ryhmä tekee Galleriavaltauksesta työsuunnitelman 7.7.2022 mennessä.

Yhteistyössä Red Carpet Festival

Galleriavaltauksen yhteistyökumppanina toimii Red Carpet -festival ja VR. Seuraava Red Carpet Festival -elokuvafestivaali järjestetään 25.–28.8.2022 Hyvinkäällä.

Osana Galleriavaltausta järjestetään tapahtumapäivä yhteistyössä Red Carpetin nuorten elokuvaleirin kanssa.

Klikkaa tästä Red Carpet Festivalin sivuille.

Klikkaa tästä Villa Artun sivuille.

Tustustu Gallerivaltaukseen valittuun ryhmään tästä linkistä.

Lisätietoja

Karoliina Korhonen
Projektikoordinaattori
nuoritaide(a)artcentre.fi
p. 045 135 3663‬

Henkilön muotokuva

Nuori Taide pidättää oikeudet muutoksiin.

Kirjoita kommentti