Galleriavaltaus

29.8.-16.9.2022 Villa Artun galleriassa Hyvinkäällä

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

17–22-vuotiaiden taiteentekijöiden ryhmä valtaa kulttuuritalo Villa Artun gallerian syksyllä! Viidestä taiteentekijästä koostuva Ihmistoivo-kollektiivi tuo galleriaan nykypäivänä tarvittavaa sukupolvien välistä kohtaamista interaktiivisen taidenäyttelyn ja siellä toteutettavien tapahtumien keinoin. Galleriavaltauksen kantavat teemat ovat kohtaaminen ja vastuullisuus. Teemat näyttäytyvät eri kohderyhmien osallistamisessa ja nuorten taiteentekijöiden käyttämissä materiaaleissa. Galleriavaltaukseen sisältyy taidenäyttely, taidepajoja ja tapahtumia.

 

Galleriavaltaus 29.8.-16.9. Villa Artun galleriassa osoitteessa Kankurinkatu 4-6

Taidenäyttely on avoinna yleisölle 29.8.-16.9. ma-to klo 12-19 ja pe 12-15.
Avajaiset maanantaina 29.8. klo 17-19.
Loppujuhla torstaina 15.9. klo 15-17.

 

Galleriavaltauksen tuottaa Nuori Taide -toiminta, joka on osa valtakunnallista Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiötä.

Galleriavaltauksen yhteistyökumppanit ovat Red Carpet -festari sekä VR.

Klikkaa tästä Red Carpet -festivalin sivuille.
Klikkaa tästä VR:n sivuille.
Klikkaa tästä Villa Artun sivuille.

 

Lisätietoja

Karoliina Korhonen
+358 (0)45 135 3663
nuoritaide(a)artcentre.fi

Nuori Taide pidättää oikeudet muutoksiin.

Galleriavaltauksen taiteentekijät

Emma Grönfors

Emma Grönfors (s.2005) on nuori taiteilija, joka juuri aloittanut lukion toisen vuoden Turussa.

Vapaa-ajallaan Emma tykkää taiteilun lisäksi omien sanojensa mukaan  päristellä ompelukoneella, valokuvata, lukea ja lähteä spontaaneille seikkailuille riippuen siitä, miten arki antaa hänelle myöden. 

Omassa kuvataiteessaan Emma tykkää käyttää mukavan puhtaita ja kirkkaita sävyjä, jotka Emman mielestä kuvaavat myös hänen persoonaansa. Emma on ystävällinen, innokas sekä seikkailullinen ja sen takia pyrkii luomaan taiteessaan hupsun sekä lapsekkaan tunnelman, jota usein koristavat Emman ”seikkailumatkoilla tapaamat uudet eläin-ystävät”. Emma pitää maalauksissaan  realismin sekä surrealismin sekoittamisesta. Aiheet sekä ideat maalauksiin, Emma nappaa ympäröivästään maailmasta mielikuvituksen kera.  

”Taiteessa minua on aina kiehtonut sen monipuolisuus - mahdollisuudet itsensä toteuttamiselle ovat rajattomat! ”

Helmi Kuirinlahti

Helmi Kuirinlahti (s. 2002) on nuori taiteentekijä Turusta. Hän käsittelee taiteensa kautta toivon, onnen, oivalluksen ja käänteentekeviä hetkiä, jotka ovat tapahtuneet hänen, läheisten tai muiden ihmisten elämässä. Helmin teosten tarkoituksena on tuoda toivoa, tuoda ihmisten tarinat kuulluksi sekä laittaa miettimään myös elämän huippukohtia, sillä Helmi ajattelee, että surullisen usein muistamme parhaiten huonoimmat hetkemme. 

Helmi on aloittanut taiteen tekemisen itsenäisesti harrastaen ja vuodesta 2021 Helmi on toteuttanut taiteen tekemistä määrätietoisemmin kevytyrittäjyyden kautta. Nyt Helmi tavoittelee unelmaansa tehdä taidetta monimuotoisesti työkseen.

Helmiä kiehtoo tehdä taidetta, jonka taustalla on kertomuksia. Helmi yhdistelee teoksissaan symboliikkaa sekä esittävää ja abstraktia taidetta. Pääsääntöisesti Helmi maalaa teoksensa akryylimaaleilla, mutta tykkää käyttää teoksissaan myös marmorointia sekä muita materiaaleja. Suunnitellessaan teoksiaan Helmi tykkää maalata suunnitelmansa akvarelleja, tusseja ja puuvärikyniä apuna käyttäen. Helmiä kiehtoo myös käyttöesineiden uudistaminen omalla tyylillään sekä digitaalisen taiteen tekeminen.

Helmi haluaa rohkaista myös muita ilmaisemaan luovuuttaan. Hän jakaa kuvia ja kertomuksia teostensa taustalta Instagramissa sekä kuvaa taideaiheisia videoita YouTube -kanavalleen: Helmi Kuirinlahti. 

”Tahdon taiteen olevan lähellä ja helposti lähestyttävää jokaiselle”, toteaa Helmi.

Andrea Puscasu

Andrea Puscasu (s. 2002) on pirteä taiteilija Helsingistä, joka kulkee taiteilijanimellä let_her_be_free.

Andrean teokset on tarinoita. Ne on kehittyny myös hänen oman kasvun myötä synkistä ja syyllistävistä värikkäisiin ja tunnelmallisiin maailmoihin, jotka pyrkii viestimään toivoa.

Andrea tykkää kokeilla ja käyttää teoksiinsa erilaisia tekniikoita, sekä materiaaleja. Andrea haluaa, sekä häntä inspiroi käyttää kierrätettyjä materiaaleja teoksissaan.

Nykyään Andrea rakastaa maalata lasten kanssa ja myöhemmin kokoamaan heidän teoksistaan kollaaseja. Andrea on hyvin vaikuttunut lapsien luovuudesta.

”En pysty käsittämään miten he voi olla niin luovia! Kun kuuntelee lasten juttuja ei voi muuta kuin arvostaa ja ihmetellä. Pyrin yhdistää eri sukupolvien voimapuolia ja tuomaan esiin valoa.”

Heta Suominen

Heta Suominen (s. 2000) on muusikko ja runoilija Helsingistä. Intohimo musiikkia kohtaan on palanut pienestä lapsesta asti jo, mutta runous tuli kuvioihin vasta yläasteella. 

Heta on erikoistunut äänimaisemiin ja modernistiseen runouteen, joissa keskiössä on symboliikka. Hän on ala-asteella aloittanut soittotunnit ja on nykyään multi-instrumentalisti, mikä mahdollistaa äänimaisemien tekemisen monipuolisia tekniikoita soveltaen.

Hetaa erityisesti inspiroi ja kiinnostaa ihmisyyden moniulotteisuuden tutkiminen, hetkien ikuistaminen ja taiteen saavutettavuus. Taiteilijoista isoimpia roolimalleja Hetalle tällä hetkellä ovat Edith Södergran, Anja Erämaja, Steve Moore, Claire Rousay ja Tomasz Bednarczyk. 

Tulevaisuuden tavoitteena Hetalla on olla kokeellisempi runomitan kanssa ja pyrkiä kokeilemaan enemmän ecoambienssia sisältävien teosten luontia.

Taiteellaan Heta pyrkii herättämään ja prosessoimaan tunteita sekä pysähtymään nauttimaan hetkistä.

"Haluan taiteellani välittää omien kokemuksieni luomia tunnetiloja ja tarjota kommentaaria itselleni tärkeistä asioista"

Tiia Tammi

Tiia Tammi (s.2004) on nuori taiteilija Petäjävedeltä, jolla on käynnissä viimeinen vuosi lukiossa.

Tiia tekee pääosin maisemamaalauksia kierrätetylle vanerille ja vinyylille. Taiteen tarkoitus on olla osa päivän pieniä iloja. 

Tiia teoksissaan korostaa värien tuomaa iloa ja kauneutta.

”Kuitenkin maailmassa on muutenkin niin paljon pahaa ja negatiivisuutta, jota yritän vältellä taiteessani.”

Maisemien avulla Tiia luo fantasiamaailmoja, joilla kuitenkin on realistisia piirteitä. Tiian tavoitteena luona ikkunoita parempaan maailmaan.

Tiia on viimeisen vuoden aikana laajentanut omaa osaamistaan esimerkiksi. eläin aiheisiin maalauksiin ja CD-levyjen uusiokäyttöön.

Taidepajat ryhmille (täynnä)

Kutsumme ryhmäsi tutustumaan nuorten itsensä tuottamaan visuaaliseen kulttuuriin Galleriavaltauksen näyttelyssä ja taidepajoissa.  Taidepajoihin on ennakkoilmoittautuminen. Osallistuminen on maksutonta.

Roskasta soinnuiksi -pajassa osallistujat pääsevät tekemään kierrätysmateriaaleista soittimia ja luomaan niillä äänimaisemia.

Ihmiskimppu -pajassa osallistujat pääsevät yhdessä jättämään oman jälkensä interaktiivisen kuvataideteokseen.

Taidepajojen sisältö sovelletaan kohderyhmän mukaan. Ihmiskimppu -taidepajaan mahtuu noin 5-30 osallistujaa, Roskasta soinnuiksi -taidepajaan mahtuu noin 5-15 osallistujaa. Taidepajat voidaan toteuttaa myös Yhdessä-työpajoina, joissa eri-ikäisten osallistujien ryhmät työskentelevät yhdessä (esim. esikoululaiset ja ikäihmiset).

  1. Ihmiskimppu -taidepaja, keskiviikkona 14.9. klo 10-11 (täynnä)
  2. Roskasta soinnuiksi -taidepaja, keskiviikkona 14.9. klo  13-14 (täynnä)
  3. Ihmiskimppu -taidepaja, torstaina 15.9. klo 9-10 (täynnä)
  4. Roskasta soinnuiksi -taidepaja, torstaina 15.9. klo 10.30-11.30 (täynnä)

Taidepajat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautuminen 15.8. alkaen: p. 050 467 8308.

Lämpimästi tervetuloa!