Nuori Taide 2021 -tapahtuma toteutui onnistuneesti verkossa

Kiitos kaikille Nuori Taide 2021 -tapahtuman osallistujille, tekijöille ja yhteistyökumppaneille 💐 ❤️ Tapahtuma keräsi yli 700 katselukertaa verkossa.

Nuorten visuaalisen taiteen Nuori Taide 2021 -tapahtuma toteutui onnistuneesti lauantaina 22.5.2021 klo 11-17 Zoomissa ja YouTube Livessä. Tapahtumassa taidettaan esitteli 67 13-28-vuotiasta visuaalisen taiteen tekijää. Teoksia esiteltiin Nuori Taiteen uuden portfolio- ja keskustelualusta Taide\Folion kautta sekä videoina, animaatioina, työpajoina ja puheenvuoroina. Tapahtumassa koettiin myös monia kiinnostavia keskusteluja taiteilijuudesta ja taidemaailmasta nuorten tekijöiden ja ammattilaisten välillä.

Ohjelmassa oli

7 taidetyöpajaa 💥 nuorten taiteen esittelyä 💥 Taide\Folion lanseeraus 💥 avoin taiteilijatapaaminen 💥 kuvittajan haastattelu 💥 paneelikeskustelu nuorten taiteesta taidegallerioissa 💥  performanssiesitys 💥 taiteilijoiden videoterveisiä 💥 Maker-aiheisen Värkkäilykisan voittajien julkistus

Lisäksi samana päivänä järjestettiin 30 yksityistä taiteilijatapaamista, jotka oli kohdennettu taidetta tapahtumassa esitteleville nuorille tekijöille.

“Oli todella hyvä tapahtuma ja tuntui mahtavalta olla osa sitä!! Iso kiitos järjestäjille ja Taide/Folio tulee olemaan mulla ainakin kovassa käytössä jatkossa” kuvailee yksi taiteen esittelijä osallistumiskokemustaan.

Valtakunnalliseen tapahtumaan osallistuminen oli maksutonta eikä siitä jäänyt tallennetta. Tapahtuman kumppanit olivat Suomen nuorisoseurojen Nuori Kulttuuri Digifestival, Porin taidekoulu, Porin taidemuseo ja Lastenkulttuurikeskus Kruunupää Porissa.

Katso lisää muistoja tapahtumasivulta tästä linkistä.

Tutustu Taide\Folioon tästä linkistä.

Striimaustudiosta näkymä, jossa 4 henkilö istuvat tuoteilla n. 1,5 metrin päässä toisistaan ja katsova kuvaajaan

Paneelikeskustelussa (alkaen vasemmalta) moderaattori Tessa Willberg, mediataiteilija Aliina Kemppainen, kuvataiteilija Johanna-Josefina Alanko ja valokuvataiteilija Svante Gullichsen

Henkilö hypähtämässä läppärin takana hiukset hulmahtaen

Performanssiesitys Tiet ääniassemblaatori ja performanssiapplikoija KElieliltä, kuva: Onni Pusa

Henkilö istuu läppärin ääressä ja hymyilee. Pöydälle on levitetty paljon muistiinpanopapereita.

Keskustelua Taide\Foliosta sekä nuorista taiteen tekijöistä ja heidän taiteestaan, kuva: Onni Pusa

Henkilö seisoo puhujapöydän takana ja hymyilee

Haastattelussa kuvittaja Venla Vaattovaara, kuva: Onni Pusa

Seuraava valtakunnallinen Nuori Taide -tapahtuma järjestetään vuonna 2023 Helsingissä. Tapahtuman teema ja paikka ovat vielä avoinna.

Kutsumme nyt nuoria taiteen tekijöitä liittymään Nuori Taide 2023- tapahtuman tuotantoryhmään. Etsimme myös kumppaneita taidealan instituutioista ja nuorisotyön toimijoista.

Laita viestiä nuoritaide(at)artcentre.fi, jos haluat osallistua seuraavan tapahtuman tuotantoon.

Kirjoita kommentti