Nuori Taide 2021 -verkkotapahtuma herätti paljon kiinnostusta

Kuvistuskuva, joka kiittää ilmoittautumisen päättymisestä Nuori Taide 2021 -tapahtumaan ja kertoo, että tapahtumaan ilmoittautui 89 visuaalisen taiteen tekijää.

Valtakunnallinen nuorten visuaalisen taiteen tekijöiden Nuori Taide 2021 -tapahtuma keräsi ennätysmäärän ilmoittautuneita. Lähes 90 13-23-vuotiasta visuaalisen taiteen tekijää ja taidealasta kiinnostunutta ilmoittautui mukaan esittelemään visuaalista taidetta ja tekemistään tapahtumassa. Ilmoittautuminen oli avoinna 1.-28.2.2021 Nuori Taiteen nettisivulla.

Ilmoittautuneet olivat kiinnostuneita kymmenistä eri visuaalisen taiteen menetelmistä maalaamisesta poliittiseen taiteeseen ja tuottamisesta piirtämiseen. Kaikki ilmoittautuneet pääsevät mukaan tapahtumaan esittelemään omaa taidetta ja tekemistään. Kuviin tai videoihin perustuvan taiteen esittelyn rinnalle, tapahtumaan ehdotettiin työpajoja, puheohjelmaa ja esityksiä.

Ilmoittautuneet olivat kuulleet tapahtumasta eri reittejä pitkin, suurin osa Instagramin kautta, mutta osa myös ystävältä tai opettajalta.

Kohtaamisen tärkeys

Vuoden 2021 Nuori Taide -tapahtuman toteutusympäristö siirrettiin verkkoon jo ennen ilmoittautumisajan alkamista. Alunperin tapahtuma oli tarkoitus järjestää Porissa, osana samaan aikaan kaupungissa tapahtuvaa Nuori Kulttuuri Festival 2021 -tapahtumaa. Koronapandemiasta johtuvan epävarman tilanteen takia, molemmat tapahtuma toteutetaan vuonna 2021 verkossa. Nuori Taide haluaa tarjota turvallisen tapahtumakokemuksen kaikille. Suuria fyysisiä tapahtumia järjestetään taas kun se on turvallista.

Tietoisuus siitä, miten monet nuoret ovat kokeneet niin sanottua digivcäsymystä etäoppimiseen painottuvan viime vuoden aikana, jännitti järjestäjiä etukäteen. Jaksavatko nuoret enää yhtään uutta digitapahtumaa? Tuotantotiimillä oli kuitenkin vahva usko siihen, että yhteen kokoontuminen, digitaalisestikin, on tärkeää ja sen kautta voidaan luoda merkityksellisiä kohtaamisia taiteen parissa.

Tavoitteena on luoda tapahtuma, jossa osallistumisen tavat ovat moninaisia – on yhtä hyväksyttävää olla aktiivinen videotapaamisen vuorovaikutuksessa tai osallistua enemmän tai vähemmän havainnoijan ja seuraajan roolista.

Nuori Taide kiittää kaikki tapahtumainfoa jakaneita toimijoita ja tapahtumaan ilmoittautuneita. Ilman teitä, ei olisi Nuori Taide -tapahtumia! ❤️

Lue lisää Nuori Taide 2021 -tapahtumasta tästä linkistä. 

Tutustu Nuori Kulttuuri Festivaliin tästä linkistä.

Kirjoita kommentti