Yhdessä on enemmän -näyttely 10.9. – 30.10.
Villa Artun galleriassa

Voimapiiri Yhdessä erillään Mitä haluan tuhota ja mitä rakentaa Nuorilta usein kysytyt
kysymykset Generation 2020 -residenssi Ympäristötaideteos Rauman Pitsiviikolle Nuori Taide –
kerho Heijastuksia-hankkeen etätyöpaja.

Nimet kuuluvat taideprojektille, Instagram-kampanjalle, taidekurssille, teoskokonaisuudelle, taideresidenssille, ympäristötaideprojektille, kerholle ja etätyöpajakokonaisuudelle. Niitä yhdistää Nuori Taide -toiminta. Yhdessä on enemmän -näyttely esittelee taidetta, jota on syntynyt Nuori Taiteen eri yhteistyökumppaneiden kanssa toteutetussa toiminnassa.

Kun toisistaan erillään toteutetut projektit tuodaan näyttelyssä yhteen, jokaisesta yksittäisestä toiminnasta tulee jotain enemmän. Näin on tapahtunut myös itse projekteissa. Yksittäisistä teoksista ja tekijöistä on muodostunut kokonaisuuksia. Yksittäinen teos yhdessä muiden teosten kanssa on enemmän kuin yksin. Yksittäinen nuori muiden tekijöiden kanssa on enemmän kuin yksin. Jokaisen teoksen muoto, sisältö ja merkitys kasvaa. Jokainen tekijä kasvaa ihmisenä ja taiteilijana. Näyttely tuo esille yli viidenkymmenen nuoren tekemän taiteen moninaisuuden ja rikkauden.

Yhdessä on enemmän -näyttelyn videokierros

 

 

Valokuva viidestä taulusta, joissa vaaleta puukehykset. Vasemman puoleisessa kuvassa on mustia hahmoja ja yksi hahmon, jolla on punainen pää. Hänellä on nostettu kädet ohimoille. Keskellä kuvaa päällekkäin kaksi taulua. Ylemmässä kuvassa on mustavalkoinen teos, jossa hahmo istuu. Alemmassa kuvassa epäselvästi näkyvillä mustavalkoisia hahmoja pöydän äärellä. Oikeassa laidassa on myös kaksi taulua päällekkäin. Ylemmässä kaksi hahmoa, toinen sinisävyinen ja toinen punaisen. Punainen hahmo on kohottanut vasemmas kätensä ja katsoo sitä. Alemmassa taulussa on kuvattu läppäri, josta tulee henkilö ulos. Läppärin näytöllä on jonkilainen keskustelu, mistä ei saa selvää. Näppäimistä on värikäs ja läppäri muuten musta. Tausta on sini-violetti.

Apart -Together
-näyttely 10.9. – 30.10.
Villa Artun käytävägalleriassa

Näyttelyyn on koottu myös nuorten tekemiä teoksia maailmalta. Kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen arkiston teoksissa näyttäytyy yhdessä tekemisen voima. Teokset on tehty eri aikoina eri maissa ja kulttuureissa. Yhteen tuotuina teoksista löytyy paljon samankaltaisuuksia. Teokset ovat 12-17-vuotiaiden tekemiä ja ne ovat vuosilta 1990-2017. Esillä on teoksia 25 eri maasta.

 

Tervetuloa!

 

Kulttuuritalo Villa Arttu

Villa Arttu sijaitsee Hyvinkään Villatehtaalla (O-rappu, Kankurinkatu 4-6, 05800 Hyvinkää). Villatehdas sijaitsee aivan Hyvinkään keskustassa.

Yhdessä on enemmän ja Apart -Together -näyttely ovat auki ma-pe 12-16.

 

Teoskuvat ylhäältä: Tuuli Hakkarainen, Venuksen ländäys (yksityiskohta); Emilia Laatikainen, Eelia in Series of Social Distancing (yksityiskohta); Topi Sievänen, Ykä / valokuva: Anne Siirtola (yksityiskohta); Jeremia Saari, Touch (yksityiskohta).
Teoskuvat tekstin seassa vasemmalta: Hana Novak, Together??; Magda Grya, Trouble Maker; Piotr Gajcy, Conversations on Internet; Elina Starck, Together But Alone; Ana Katarina Bagari, Internet Generation.