Nuori Taide 2023 -taiteentekijäesittely: Iina Mäki

Digitaalinen maalaus, jossa 2 hahmoa selin katsojaan puutarhassa ja takan rakennuksen lasinen ikkuna

Teos: Iina Mäki

Hello you! Nyt kun tavataan toukokuussa Tiivistämöllä Helsingissä Nuori Taide 2023 -tapahtumassa (olethan tulossa?), haluan kertoa sinulle itsestäni. Olen Iina Mäki (ystäville myös Jorma), taiteilija Mikä-Mikä-Maasta, sillä en luultavasti tule koskaan kasvamaan aikuiseksi. Tällä hetkellä opiskelen ammattikoulussa graafikoksi ja taiteilen vapaa-ajalla.

Tutkin taiteeni myötä ihmisiä ja ihmisyyttä koskevia teemoja taianomaisissa ja fiktiivisissä maailmoissa, ja toisaalta täysin normaaleissa olosuhteissa. Usein otan kuvia ympäristöstäni, ja niistä kaikista pienistä ja kauniista hetkistä, jotka haluan myöhemmin tallentaa maalaten.

Digitaalinen maalaus henkilön kasvoista

Teos: Iina Mäki

Ihmiset kiinnostavat paljon ja rakastan tehdä uusia tuttavuuksia! Vaikka olenkin ajoittain vähän ujo ja joskus puhun hassusti, olen ystävällinen ja avoin kaikille ja tykkään jutustella paljon. Toivon siis, että voimme yhdessä jutella hassuja taiteesta kun tavataan.

Maalaan ja piirrän siis eniten ihmisiä ja osittain maalailen luontokuvia. Tarinallisuus on minulle tärkeää, ja moni teoksistani pohjautuukin johonkin tarinaan, jota se kuvaa symbolien avulla. Käytän pääasiassa akryylimaaleja ja toisinaan värikyniä ja vesivärejä. Nykyisin digitaalinen taide on ollut varsin mielenkiintoista, ja öljyväreilläkin olen jotain ehtinyt sotkea taulupohjille.

Teos: Iina Mäki

Tyylini on realismin läheinen ja ekspressionistinen, täydellisiä yksityiskohtia tärkeämpää minulle on aina henkilön olemus ja teoksen kompositio. Miellän taitoni hyviksi, kunnes joku käskee piirtämään tai maalaamaan käden.

Taide on pitkäaikaisin harrastukseni, joka on seurannut minua lapsesta asti, ja tulee olemaan merkittävä osa elämääni vielä jatkossakin. Taiteesta on kuplinut kiinnostus kaikkeen ympäröivään maailmaan, ja tykkäänkin oppia paljoa kaikesta. Opettelen vaihtelevasti uusia asioita, taktisesta shakista tanssiin ja ompeluun eli sormien puhkomiseen nuppineulalla. Olen kirjoitellut ennen paljon ja tarinankerronta ja kirjoitus on minulle erittäin tärkeää, mutta nykyään se näkyykin vain sivuraiteilla taideteoksissani.

Kuvataide merkitsee minulle myös henkisesti paljon, yläasteella se tuotti ulkopuolisuuden tunnetta. Nykyään taide ei tosin enää rajaa minua joukosta, vaan antaa mahdollisuuksia tavata uusia ihmisiä ja tehdä merkittäviä tuttavuuksia.

Maalaus puualustalle, jossa vesiputous ja puita

Teos: Iina Mäki

Lempiasioitani tällä hetkellä ovat perhoset, indicolite sininen, croisantit, kpop ja nyan cat. Huoneeni on hankala pitää siistinä, sillä saan jatkuvasti uusia ideoita, jotka huutavat tulla alotetuksi sillä sekunnilla. Hypin siis projekteista projektiin, joten en uskalla paljastaa liikaa niistä, sillä moni usein jää ideointi prosessiin. Eikä koskaan voi tietää, jos FBI on seinän takana kuulemassa.

Olen aikaisemmin osallistunut nuorten taiteiljoiden ryhmänäyttelyyn Helsingin Kanneltalossa. Esittelin kolmen teoksen maalaussarjaani, joka käsitteli synkempää tarinaa. Tänä vuonna haluan esitellä muitakin puolia ja tuoda esille digitaalisia teoksiani.

Toivottavasti pääset paikalle 13.5 Tiivistämöön, Helsinkiin, maksuttomaan Nuori Taide 2023 -tapahtumaan.

Taidettani löytää Instagramista nimikkeillä @inatheartist & @iinam_taide.

Tutustu kotisivuuni inatheartist.com

Iina Mäki

Kirjoita kommentti