Open Call 13–19-vuotiaiden ryhmänäyttelyyn teemasta ‘Kuka olen, kun olen yksin’

Tekstiä: Open Call 13–19-vuotiaiden ryhmänäyttelyyn teemasta ‘Kuka olen, kun olen yksin’. Tekstin ympärillä paljon suljettuja silmiä ja yksi avoin silmä.

Open Call

13–19-vuotiaiden ryhmänäyttely teemasta ‘Kuka olen, kun olen yksin’

Galleria Vivi
Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13
Tampere

Hae mukaan nuorten taiteen ryhmänäyttelyyn Monitoimitalo 13 uuteen galleriaan. Näyttely järjestetään 2.-20.5.2022 ja se on osa Nuori Kulttuuri On Air -monitaidefestivaalia 7.5.2022. 

Klikkaa tästä hakulomakkeeseen.

Hakuohjeet

 • Näyttelyyn haetaan valmiilla teoksella tai teossarjalla, joka käsittelee teemaa ’Kuka olen, kun olen yksin’. Teos on voinut olla aikaisemmin esillä muissa näyttelyissä.
 • Teoksen tyylin tulee edustaa visuaalista taidetta. Se voi olla esimerkiksi kaksi- tai kolmiulotteinen teos kuten piirustus, maalaus, valokuva, veistos, kollaasi, keramiikkaa, taidegrafiikkaa, performanssi, digitaalinen maalaus, installaatio tai videoteos. Teoksessa voi olla myös ääntä.
 • Voit hakea yksin tai työryhmänä. Jokainen hakija/ryhmä voi ehdottaa yhtä teosta/teossarjaa.
 • Näyttelyyn voivat hakea vuosina 2003-2009 syntyneet taiteen tekijät tai taiteilijaryhmät, jotka asuvat ja työskentelevät Suomessa.
 • Emme edellytä hakijalta taidealan koulutusta tai työkokemusta.
 • Toivomme hakemuksia eri ikäisiltä, eri sukupuolia olevilta henkilöiltä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvilta henkilöiltä.
 • Näyttelyyn valituille taiteen tekijöille/taiteen tekijä ryhmille maksetaan näyttelykorvaus 150€.
 • Näyttelyyn hakeminen on maksutonta.
 • Hakemus täytetään sähköisellä lomakkeella. Ryhmän hakiessa hakulomakkeen täyttää yksi hakijoista.
 • Hakuaika on 17.–30.1.2022. Haku päättyy 30.1.2022 klo 23.59.

Galleria Vivin kuvaus

Galleria Vivi on nuorten taiteeseen keskittyvä galleria Tampereella nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13. Galleria avautuu yleisölle alkuvuodesta 2022.

 • Tilasta löytyvät mm. ripustuskiskot, videotykki, liikuteltavia seiniä ja näyttelyjalustoja, kattotelineet (max. 30 kg painoiset teokset) ja äänentoisto.
 • Yksi gallerian seinistä on lasia.
 • Galleriassa ei ole jatkuvaa valvontaa. Monitoimitalo 13:sta yleisestä valvonnasta vastaa vahtimestari.

Hakulomakkeesta

Hakulomake täytetään sähköisesti Google Forms -ohjelmassa. Hakulomakkeessa kysytään hakijan/hakijoiden nimet, syntymävuodet ja kotikunnat. Lisäksi alle 16-vuotiailta hakijoilta kysytään huoltajan suostumus hakemiseen sekä huoltajan nimi, puhelinnumero ja sähköposti.

Hakulomakkeeseen täytetään teostiedot ja lyhyt kuvaus ehdotettavasta teoksesta/teossarjasta. Hakemukseen voi linkittää toisella nettisivulla julkaistuja kuvia/vidoeita teoksesta. Huomioithan, että hakulomaketta ei voi tallentaa ja jatkaa myöhemmin.

Teosvalinnoista

Valinnat näyttelyyn valituista teoksista tehdään helmikuun aikana. Raatiin kuuluvat Nuori Taiteen tuottaja Anni Rupponen, Tampereen kaupungin kultturituottaja Piritta Brusi ja tammikuun 2022 lopussa rekrytoitava nuori kuraattorin assistentti. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valintapäätöksestä sähköpostitse. Tarkistathan myös roskapostikansion.

Klikkaa tästä hakulomakkeeseen!

Näyttelyn järjestävät yhteistyössä Nuori Taide, Monitoimitalo 13 ja Nuori Kulttuuri.

Tutustu tästä linkistä Monitoimitalo 13 toimintaan.
Tutustu tästä linkistä Nuori Kulttuuri On Air -tapahtumaan.

Lisätietoja

Anni Rupponen, tuottaja
anni.rupponen(a)artcentre.fi
p. 050 308 3625

Visuaalinen ilme: Ellamari Koutonen

Teksti: Toukokuussa 2022, Galleria Vivi, Monitoimitalo 13, Tampere. Kuvassa suljetut silmät ja tyhjä huone, johon kajastaa valoa ikkunasta

Kirjoita kommentti