Kustannus Z – lasten ja nuorten oma kustantamo

23.2.2021 | Kustannus Z

Kustannus Z logo

Kustannus Z on Suomen ensimmäinen ja ainoa pienkustantamo, joka keskittyy  julkaisemaan ainoastaan lasten ja nuorten tekemää kirjallisuutta.

Lasten ja nuorten taidetoiminnassa on samanlaisia laatuja ja merkityksiä kuin aikuisten. Silti  lapset ja nuoret nähdään useammin taiteen vastaanottajina kuin tekijöinä, ja tätä tilannetta  tasapainottamaan perustimme Kustannus Z:n. Tavoitteemme on, että lasten ja nuorten ääni  kuuluu suomalaisessa nykykulttuurissa, erityisesti kirjallisuudessa. Z-kirjain kustantamon  nimessä tarkoittaa z-sukupolvea, 2000-luvulla syntyneitä lapsia ja nuoria, jotka ovat  kustannustoimintamme sydän.

Kustantamon on perustanut FM Lea Pennanen, joka on taustaltaan äidinkielen ja  kirjallisuuden opettaja ja taidekasvatuksen tohtoriopiskelija. Pennanen on valmistunut  Jyväskylän yliopiston kirjoittamisen maisteriohjelmasta vuonna 2007. Hänen väitöskirjansa  Lapsitekijyys taidekasvatuksen kontekstissa on tällä hetkellä esitarkastuksessa. Pennanen  asuu Vantaalla mutta on kotoisin Kesälahdelta, Pohjois-Karjalasta. Kustantamossa on mukana  myös Pennasen tytär, Mimmi Riikonen, joka opiskelee medianomiksi Metropolia  Ammattikorkeakoulussa. Riikosen erikoisalaa ovat käsikirjoittaminen ja sisällöntuotanto, ja  hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Yellow Film & TV -tuotantoyhtiössä. Riikonen  asuu Helsingin Pasilassa.

 

Nuori kirjailija 2021 -kirjoituskilpailu

Perustimme kustantamon tammikuussa 2021, ja nyt etsimme ensimmäisiä kirjailijoitamme  kirjoituskilpailun kautta. Kilpailu käynnistyi 18.2.2021 ja päättyy 31.5.2021. Kilpailussa on  kolme ikäsarjaa: 7–10-vuotiaat, 11–15-vuotiaat ja 16–21-vuotiaat. Jokaisesta sarjasta valitaan  yksi voittajateksti, joka julkaistaan kirjana. Kilpailun lajityyppinä on proosa, eli haemme  julkaistavaksi esimerkiksi romaania, novellikokoelmaa tai satukirjaa. Kilpailun säännöt ovat  kokonaisuudessaan täällä.

”Meille nuoret eivät ole vain lukijoita vaan myös tekijöitä.”
Lea Pennanen, Kustannus Z:n perustaja

 

Lisätietojen antaja:

Lea Pennanen, kustantaja
040 754 7982, lea@kustannusz.fi

Linkit:

www.kustannusz.fi 

Linkedin.com: kustannus-z 

Twitter: KustannusZ 

Facebook: kustannusz 

Instagram: @kustannusz

Lisätietoja yrityksestä:

Y-tunnus: 3181446–1
Postiosoite: PL 123, 01301 Vantaa
Toimiala: Kustannustoiminta
Perustamisvuosi: 2021

Kuva: Digitals By Jasmiina

Kirjoita kommentti