Ajatuksia Lotalta

Yhdessä on enemmän -näyttelyn ensimmäisenä päivänä Villa Artun galleriassa kiersi kolme nuorta. He pysähtyivät jokainen itseään kiinnostavan teoksen ääreen, joka herätti ajatuksia ja kirjasivat nämä ylös.

Saimme luvan julkaista ajatukset blogissamme. Nyt sinun kannattaa pysähtyä hetkeksi ja lukea nämä.

Lotta, 15 vuotta, Anniina Vesasen ”Miksi jaksat panostaa ulkonäköösi niin paljon? Eikö sinulla ole tärkeämpää tekemistä?” teoksen äärellä:

Skannaus paperista, johon kirjoitettu punaisella kynällä seuraavasti: "Miksi jaksat panostaa ulkonäköösi niin paljon? Eikö sinulla ole tärkeämpää tekemistä?  Yleensä jos mä laittaudun, se tarkoittaa, että mä oon tosi epävarma itsestäni. Mä en meikkaa kauheasti, mutta mä peitän kaikki mun epävarmat kohdat, koska *sutattua tekstiä* mä en tykkää, jos mulla on ihan kamalia epäkohtia esim. kasvoissa. Mä panostan mun ulkonäköön aika paljon, koska mä oon niin epävarma itsestäni, että mun ns. pelottaa ja ahdistaa mennä jonnekkin paikkaan missä on paljon ihmisiä. Ajattelen aina hirveen negatiivisesti ittestäni, vaikka ei pitäisi. Mutta, kun katon aina peiniin mä en nää ittessäni ikinä mitään hyvää. Se on aina negatiivista esim. näytän ihan läskiltä näissä vaatteissa ja sit vaihdankin vaatteet. Ja aina, kun mä katon peiliin mulla tulee melkei itku, koska silloin, * sutattua tekstiä* mä * sutattua tekstiä* oon mielestäni ihan kamala, läski, ruma, kaikkee negatiivista. Siks se on tosi vaikeeta lähtee jonnekkin ellen mä oo panostanu itteeni. Välillä tuntuu siltä, että sä et riitä kenellekkään ai et ei kukaan haluu olla sun kanssa ku sä oot ton näkönen. Ala-asteella kun mua kiusattiin, niin se ei ollut semmosta niin ns. kamalaa kiusaamista, mutta se silti toi mulle ihan kamalan tunteen itsestäni. Pahinta mitä mulle tehtiin oli se, et musta puhuttiin pahaa whatsapp ryhmässä. Ja se liittyi mun ulkonäköön ja mun ns. ulkokuoreen. Mutta nykyään mä en panosta niin paljoo itteni verrattuna sihen milloin panostin paljon."

 

Kävitkö Yhdessä on enemmän -näyttelyssä? Jaa ajatuksesi kanssamme, voimme julkaista ne blogissa! Ajatukset voivat kokea näyttelyä kokonaisuudessa, sen aiheita tai yksittäisiä teoksia. Ole yhteydessä somessa tai nuoritaide@artcentre.fi.

Blogin kuva: ”Miksi jaksat panostaa ulkonäköösi niin paljon? Eikö sinulla ole tärkeämpää tekemistä?” Anniina Vesanen.

Kirjoita kommentti