Ajatuksia Mintulta

Yhdessä on enemmän -näyttelyn ensimmäisenä päivänä Villa Artun galleriassa kiersi kolme nuorta. He pysähtyivät jokainen itseään kiinnostavan teoksen ääreen, joka herätti ajatuksia ja kirjasivat nämä ylös.

Saimme luvan julkaista ajatukset blogissamme. Nyt sinun kannattaa pysähtyä hetkeksi ja lukea nämä.

 

Minttu, 14 vuotta, Eeda Lehmusvuoren ”Miksi olet niin epävarma?” teoksen äärellä:

 

Skannaus valkoisesta paperista, mihin lyijykynällä kirjoitettu: Käytän paljon aikaa sosiaalista mediaa vapaa-ajalle. Siellä pyöriessä huomaa, kuinka kauniita muut ovat. Silloin alkaa helposti verrata itsään muihin. Ajattelee, vaikka, että ”miksi mä en ole noin laiha?”. Varsinkin me nuoret, jotka ovat epävarmoja omasta ulkonäöstään ajattelemme helposti, että emme ole tarpeeksi hyviä tällaisena. Tuntuu, että joku ihminen on parempi kuin minä vaan sen takia miltä hän näyttää. Nykyajan sosiaalinen media on mielestäni todella ulkonäkökeskeinen. Se vaikuttaa myös suuresti siihen miten ihmiset käyttäytyvät sen ulkopuolella. Maalaus kuvastaa hyvin varmasti monen ihmisen epävarmuutta. Onko tarpeeksi kaunis, muodokas tai laiha? Se herättää minussa paljon tuttuja tunteita joita pyörii päässäni päivittäin. Tunnen itseni usein huonommaksi ulkonäköni takia. Tiedän, että olen jo laiha ja terve, mutta jos voisin olla vielä laihempi kehoni muistuttaisi enemmän sitä ”täydellisen” kehonkuvaa, jota jaetaan sosiaalisessa mediassa. Aihe ulkonäöstä on siis minulle melko henkikohtainen ja läsnä elämässäni. Sen takia maalaus herättää minussa paljon monenlaisia tunteita. Enkä varmasti ole ainoa. Mutta kannattaa myös muistaa, että kaikki ei aina ole sitä miltä näyttää. Kuvia muokataan, ihmiset käyvät kauneusleikkauksissa. Meidän pitäisi vain oppia kunnioittamaan ja rakastamaan kehojamme enemmän, mutta sitä ei aina muista.

 

 

Julkaisemme nuorten ajatuksia blogissa. Ensimmäiset ajatukset julkaistaan tänään 10.9., seuraavat ti 15.9. ja to 17.9.

 

Kävitkö Yhdessä on enemmän -näyttelyssä? Jaa ajatuksesi kanssamme, voimme julkaista ne blogissa! Ajatukset voivat kokea näyttelyä kokonaisuudessa, sen aiheita tai yksittäisiä teoksia. Ole yhteydessä somessa tai nuoritaide@artcentre.fi.

 

Blogin kuva:  ”Miksi olet niin epävarma?”, Eeda Lehmusvuori.

Kirjoita kommentti