Taide + tiede + ilmasto = IHME Helsinki

Kiinnostaako sinua taide, tiede ja ilmastoasiat? Entä haluaisitko tehdä jotakin konkreettista Itämeren hyväksi? IHME Helsinki tarjoaa ajankohtaista taidetta, ilmastotietoa ja tekemisen mahdollisuuksia.

IHME Helsinki on taidetoimija, joka tilaa ja tuottaa kansainvälisesti arvostettujen nykytaiteilijoiden taideteoksia julkiseen tilaan pääkaupunkiseudulla. IHMEen vuosittaiset tilausteokset ja ympärivuoden järjestettävät tapahtumat käsittelevät taiteen ja tieteen keinoin ympäristökysymyksiä ja yhdenvertaisuutta. Pyrimme myös järjestämään toimintamme mahdollisimman kestävästi. Lue teoista ekoblogistamme >> IHMEen tapahtumat ovat ilmaisia ja avoimia kaikille.

Seuraava IHME Helsinki -tilausteos on norjalaisen äänitaiteilija Jana Winderenin ääniteos. Taiteilija säveltää teoksensa Itämerestä äänittämistään elävien kalojen ja hyönteisten äänistä. Teos siirtyi esitettäväksi korona-toimenpiteistä johtuen elokuuhun 2021, jolloin teos on esillä Helsingissä Taka-Töölössä Soutustadionilla.

IHME järjestää teokseen liittyvän aloitustapahtuman ”Listening Through the Dead Zones” Soutustadionilla la 22.8.2020 klo 10-15. Teoksen nimeä kantava tapahtuma viittaa Itämeren alueisiin, joissa ei ole enää elämää happikadosta johtuen. Tapahtumassa Itämeren asiantuntijat kertovat erilaisista tavoista, jolla kuka tahansa voi auttaa Itämeren hyvinvointia omilla arkisilla valinnoillaan esimerkiksi kansalaistiedehankkeissa. Tapahtumassa järjestetään myös Siisti Biitsi- roskien keräystalkoot, johon ilmoittautuneille osallistujille tarjotaan lounas.

Voit myös osallistua #IHMEmeriteko -kisaan Instassa 17.8. saakka postaamalla oman helpon tapasi auttaa Itämerta. Meriteko voi olla vaikka särkikala-ateria, joka poistaa merestä turhia ravinteita, muoviroskan keräyssessio lähirannaltasi tai lupaus, jonka teet Itämerilaskuri-testin perusteella.

Itämeri tarvitsee meidän kaikkien tekoja, jotta sinilevälautat saadaan kuriin, kuolleet alueet muuttuvat jälleen kodeiksi erilaisille eläimille ja eliöille. Samalla me ihmisetkin saamme nauttia puhtaasta lähimerestä. Auttamalla Itämerta edistämme myös ilmastonmuutoksen vastaista toimintaa.

Lue tapahtumasta, osallistu kilpailuun ja tule mukaan!

Päivi Matala
Kulttuurituottaja / Cultural Producer
Markkinointiviestintä, tilaisuudet, yleisöt /
Communications, Events, Audiences

IHME Helsinki
Pro Arte Foundation Finland

Kuva:Veikko Somerpuro

IHME on nykytaiteen tilaajaorganisaatio, joka yhdistää taiteen ja tieteen maailmat. Tuotamme vuosittain teoksen julkiseen tilaan sekä tapahtumasarjan luomaan näkemystä ja toiveikkuutta ympäristökriisiin. Taiteilija Jana Winderen toteuttaa ensimmäisen teoksen Helsinkiin 2021.

IHME commissions works of contemporary art that unite the worlds of art and science. Each year, we produce a public artwork and a series of events that offer a vision and hope amid the environmental crisis. Artist Jana Winderen will conceive the first IHME Helsinki commission in 2021.

Kirjoita kommentti