Nuori Taide NUORI2020 -tapahtumassa

Nuori Taide osallistui NUORI2020 -tapahtumaan Tampereella 14.-16.1.2020. Kolmipäiväinen tapahtuma keräsi satoja nuorisoalan eri toimijoita yhteen.

Nuori Taide ankkuroitui itsensä Puistolämpiön paikkaan D18 tiistaina kello 8:50. Messupisteen seinä vuorattiin Nuori Taiteen julisteiden lisäksi Värkkäilyfestarin julisteilla, roll upit nostettiin ylös ja pöydälle aseteltiin 3D-kynät yleisön testattavaksi. Messut saivat alkaa meidän puolesta!

Kolmeen päivään mahtui lukematon määrä mahdollisuuksia, kohtaamisia, juotuja kupillisia kahvia (kierrätysmateriaaleista valmistetuista kestokupeista!), kiinnostuneita ihmisiä, palaneita sormenpäitä (lähinnä omat näpit), onnistumisen tunteita, sanoja ”varo se kärki on sitten todella kuuma”, naurua ja intohimoisesti nuorten parissa työskenteleviä ihmisiä. Oli mieletöntä nähdä konkreettiseti miten moni ihminen toimii nuorten ja heidän hyvinvoinnin parissa niin suurella tunteella. Eikä tapahtumassa ollut todellakaan kaikki! Jokaista messupisteellämme käynyttä ihmistä yhdisti se, että kaikki halusivat löytää tarjottavaksi omille nuorilleen jotain uutta.

NUORI2020 teemana oli tänä vuonna ”nolla syrjäytynyttä nuorta”. Tämä teema kannattaa pitää mielessä ihan kaikkina päivinä tänä vuonna ja tottakai myös tulevina vuosina. Tapahtuma tarjosi erilaista puheohjelmaa yli 100 tunnin edestä ja Tampere-talossa raikui iloinen keskustelun ääni kaikkina kolmena päivänä. Puheohjelmaa emme paljoa ehtineet kuuntelemaan, olihan meidän D18-pisteestä pidettävä hyvä huoli ja kerrottava kaikille kiinnostuneille mistä oikein on kyse!

Ei voi muuta sanoa, kuin että Nuori Taide oli juuri oikeassa paikassa esillä! Pääsimme kertomaan aivan uusille ihmisille siitä mitä kaikkea Nuori Taide on ja mitä se voisi olla. Kaikki ympärillämme inspiroi ja uskon, että me inspiroimme monia. Saimme osallistua hurjan hyviin keskusteluihin ja monen kanssa totesimme ”kuullaan!”. Toivottavasti kuullaan! Toivon myös, että tieto toiminnastamme leviää uusien ihmisten kautta nuorille ja he ottavat yhä rohkeammin tarjoamamme foorumin haltuun.

NUORI2020 on valtakunnallinen kasvatuksen ja nuorisotyön päivät. Tapahtumaa organisoi Allianssi, Suomen nuorisoalojen kattojärjestö. Lue lisää Allianssin toiminnasta täältä.

Blogi on Auroran kokemukista NUORI2020 -tapahtumasta.

 

Kirjoita kommentti