Generationilaisen mietteitä Nuori Taiteen järjestämästä taiteilijaresidenssistä

Hei, 

täällä kirjoittaa nuori taidemaalari, joka osallistui ihan huippuun taiteilijaresidenssiin! Avaan blogipostauksessani kysymyksiä kuten vaikkapa miksi hain residenssiä, miten viihdyin ja mitä tein.

Ensin vähän infoa minusta. Valmistuin Saimaan ammattikorkeakoulusta kuvataiteilijaksi keväällä 2018. Pääaineeni oli maalaustaide, jota pääosin myös teen. Kuvanveisto on noussut maalaamisen oheen kovin mielenkiintoisena materiaalien monipuolisen ilmaisukyvyn vuoksi!

Pääsin mukaan Generation 2020 -näyttelyyn, joka järjestetään Amos Rexissä 12.2.-10.5.2020, Helsingissä. Sain mahdollisuuden tehdä kyseiseen näyttelyyn tulevan keramiikkasarjani valmiiksi tässä Nuori Taiteen organisoimassa residenssissä!

Residenssijakso tapahtui Hyvinkäällä kulttuuritalo Villa Artussa lokakuun ajan. Työskentelyni oli intensiivistä, hauskaa ja ajoittain todella nopeaakin. Opin tuona aikana itsestäni paljon uutta, kuten miten suhtautua lyhyeen aikajaksoon. Tein joka päivä veistoksia eteenpäin, valmiiksi jne. Kuukauteeni mahtui paljon monipuolista prosessia ja sain kaikki teokseni valmiiksi.

Ilman Nuori Taide -residenssiä teosteni tekeminen tässä mittakaavassa olisi ollut mahdotonta! Residenssi mahdollisti taiteellisen kehittymiseni ja itsetuntoni kasvua. Suosittelen samantyylistä residenssiä ihan kaikille lämpimästi.

Olin siis Nuori Taiteen toiminnassa myös mukana, joten oli mukava tutustua uusiin ihmisiin residenssissä ollessa. Toiminta residenssissä tarjosi minulle käyttööni materiaalia, työtilan Villa Artun keramiikkaluokassa, keramiikanopettajan ohjeistusta tarvittaessa sekä väliaikaisen majoituksen läheltä. Pystyin käyttämään kulttuuritalon kahvihuonetta tarvittaessa esim. aamupalan ja kahvin tekoon, mikä antoi minulle enemmän aikaa työskennellä – myös kahvia saviluokassa juoden silloin tällöin, jes.

Ehdin onneksi kiertämään ja tutustumaan myös itse Hyvinkääseen. Kaupungin kiertäminen auttoi minua maadoittumaan paikkakunnalle. Hahmotin etäisyyksiä paremmin, kun kävelin konkreettisesti paikoissa. Se oli mielenkiintoista. Näin hyvin kauniin ruskan, taidemuseolla silloin olleen Yrjö Saarisen värikylläisen maalausnäyttelyn sekä paljon matkaajia junaradan läheisyydessä.

Kuvan keskellä hiekkatieppolku ja sivuilla paljon syksyn ruskassa olevia puita.

Kävelyretkeltä Hyvinkäältä

Punasavesta tehty kättä muistutta keramiikkaveistos

Prosessikuva saviveistoksestani, jonka koko on n. 3 x normaalin käden kokoinen.

Kirjoittaja on Pauliina Heiskanen, nuori taitelija ja Nuori Taiteen ensimmäinen residenssinuori. Pauliina on yksi kahdeksastakymmenestä Amos Rexin Generation 2020 -näyttelyyn valituista taiteilijoista.

Kirjoita kommentti