Viikon päästä se tapahtuu: Nuorten visuaalisen taiteen esiinmarssi Jyväskylässä

Tiedote

Uusi valtakunnallinen Nuori Taide 2019 -tapahtuma on nuorten visuaalisen taiteen esiinmarssi

 

 

Lauantai 25.5.2019 klo 11–17
Jyväskylän kaupunginteatterin yleisölämpiö ja terassi (Vapaudenkatu 36, 40100 Jyväskylä)

Vapaa pääsy.

 

Jyväskylän kaupunginteatterin yleisölämpiö muuttuu nuorten visuaalisen taiteen estradiksi. Valtakunnallisessa Nuori Taide 2019 - tapahtumassa nuoret esittelevät omaa visuaalista taidettaan ja tekemistään, tapaavat muita alan harrastajia ja tekijöitä sekä kuulevat taidealan ammattilaisten näkemyksiä.

 

Teatterin lämpiö täyttyy esittelypisteistä, joihin nuoret asettavat näytteille piirustuksiaan, maalauksiaan, valokuviaan, sarjakuviaan sekä digitaalisesti tekemiään kuvia. Näytöillä pyörii videoita animaatioista dokumentteihin. Tilassa on myös installaatioita ja neulegraffiteja. Ennakkoon mukaan on ilmoittautunut yli 50 eri puolella Suomea asuvaa 13–23 -vuotiasta nuorta tekijää. Yleisölle maksuton tapahtuma on avoinna klo 11–17.

 

Nuoret sekä paikalle tuleva yleisö pääsevät myös tekemään taidetta. Tapahtuman työpajoissa voi tehdä kollaasirunoutta, graffiteja ja tarroja. Hyvällä säällä teatterin terassilla on graffitiseinä ja dj soittamassa musiikkia. Sateen sattuessa tyydytään tekemän graffiti-sketsauksia. Tarra-työpajan tarrat liimataan osaksi yhteisöllistä taideteosta, jonka edessä voi ottaa selfien ja lähettää kavereille terkkuja tapahtumasta.

 

Tapahtumalavalla haastatellaan Amos Rex -museon kuraattoreita, muusikko Litku Klemettiä sekä kuvataiteilija Emma Ainalaa. Paneelikeskustelussa nuoret tekijät keskustelevat teemalla ”Miksi sä teet sitä, mitä sä teet?” Lavalla nähdään myös tanssiesityksiä. Päivän juontajina ja somettajana toimivat niin ikään nuoret.

 

Taidettaan esittelevillä nuorilla on ollut mahdollisuus varata aika ammattitaiteilijan kanssa keskusteluun. Paikalla on myös päivystävä taiteilija, jonka luo voi kuka tahansa tulla ilman ajanvarausta näyttämään omia töitään ja keskustelemaan niistä.

 

”Tällainen tapahtuma kuulostaa aivan huikealta ja olisi mahtavaa päästä myös mukaan siihen!”
– 17-vuotias nuori

 

”Huomasin teidän tapahtuman instagramista ja ihastuin valtavasti. Luin tapahtumasta lisää nettisivuiltanne ja olin aivan myyty! Jyväskylä tulee olemaan nuorten osaamisen mekka suurella tekemisen meiningillä, aivan mahtavaa.”  – 21-vuotias nuori

 

Jyväskylän kaupunginteatteri kuhisee nuorta taide-energiaa muutoinkin, sillä Nuori Taide 2019 on Jyväskylässä 24.–26.5. järjestettävän valtakunnallisen nuorten Teatris-teatterifestivaalin rinnakkaistapahtuma.

 

Nuori Taide 2019 -tapahtuma on osa marraskuussa 2018 lanseerattua valtakunnallista Nuori Taide -toimintaa. Sen tavoitteena on nostaa nuoret esille taiteen tekijöinä ja tarjota heille mahdollisuuksia esitellä teoksiaan ja tekemistään. Toisaalta sen alla kehitetään matalan kynnyksen toimintaa niille nuorille, jotka ovat vailla harrastuksia. Kohderyhmä on 13–29 -vuotiaat, vaihdellen eri toimintamuodoissa. Toimintaa organisoi Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö, jonka toimipaikka on Hyvinkäällä. Nuori Taide 2019 -tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Nuorisoseurat Nuori Kulttuuri -toiminnan, Jyväskylän kaupunginteatterin, Jyväskylän Taidemuseon, Hyvinkään Nuorisopalvelujen, Suomen käsityön museon, Jyväskylän taiteilijaseuran sekä Humakin kanssa.

 

Lisätietoja:
www.nuoritaide.fi / Instagram: @nuoritaide / Facebook: Nuori Taide ja Nuori Taide2019 -tapahtuma

Vastaava tuottaja Päivi Venäläinen p. 050 308 3625 / paivi.venalainen@artcentre.fi
Yhteisömanageri Aurora Salomaa p. 050 472 3552 / aurora.salomaa@artcentre.fi
Pyydettäessä välitämme myös tapahtumaan osallistuvien nuorten yhteystietoja heidän suostumuksellaan.

Kirjoita kommentti