Tarjotaan haltuun otettavaksi: Nuorten visuaalisen ilmaisun foorumi

Olen Nuori Taiteen vastaava tuottaja ja minulla on ilo ja kunnia polkaista käyntiin uusi Nuori Taide -blogi. Blogissa ilmestyy kirjoitus kerran tai kaksi kuukaudessa. Blogi on näkökulmia ja syvempiä sukelluksia Nuori Taide -toimintaan, sen osa-alueisiin, tavoitteisiin ja yhteiskunnalliseen rooliin. Se on kommentteja ajankohtaisiin asioihin, joilla on yhteys nuoriin ja visuaaliseen kulttuuriin. Se on myös nuorten näkökulmia ja mielipiteitä sekä yhteistyökumppanien puheenvuoroja. Ja toivottavasti jotain sellaista, jota en tässä osaa vielä ajatella.

Blogista ja pääosin sen kirjoituksista vastaamme pääosin minä ja työparini Aurora. Meihin voit tutustua näiden nettisivujen osiossa Yhteystiedot. Kutsumme kirjoittajiksi myös muita niin usein kuin mahdollista, etenkin silloin, kun katsomme heidän osaavan meitä paremmin kertoa käsiteltävästä aiheesta.

Blogin kanssa yhtä aikaa polkaistaan liikkeelle paljon isompikin pyörä. Kokonainen uusi valtakunnallinen toiminta. Avaamme foorumin, jossa on jo jonkinlaisia rakennelmia, mutta sen sisällön on tarkoitus muodostua ja kehittyä toimintaan mukaan tulevien ihmisten myötä. Rakennelmatkin on tehty muuttuviksi ja täydentyviksi. Foorumi odottaa ihmisiä, tekijöitä ja toimijoita. Niin nuorten, nuorten kassa toimivien aikuisten kuin taiteen ja visuaalisten alojen ammattilaistenkin toivotaan ottavan foorumi haltuun.

Haltuunotto-sanan synonyymeja ovat mm. valtaus, kaappaus, alueliitos, hallinta ja ulosotto. Viimeisintä näistä emme toivo. Haluamme omistaa, pitää huolta ja ottaa vastuun toiminnasta. Meidän vastuumme on pitää tilanne hallinnassa, mutta tapaamme tehdä se saa kyseenalaistaa.

Sen sijaan Nuori Taiteen konkreettista toimintaa saa vallata, kaapata siitä osan edistämään omaa toimintaa. Alueliitokset ovat mitä toivottavampia. Oikeastaan Nuori Taide perustuu niihin. Olemme liitoksissa Nuori Kulttuuri -toiminnan ja Amos Rex –museon Generation-näyttelyn kanssa. Nuori Taide jää odottamaan muita haltuunottoja.

Ole visuaalinen, äänekäs, kokeileva! Toteuta itseäsi. Ole sinä. Astu foorumille!

Kirjoita kommentti