Näyttelyt

Galleriavaltaus

 

29.8.-16.9.2022 Villa Artun galleriassa Hyvinkäällä

Teksti jatkuu kuvan jälkeen.

17–22-vuotiaiden taiteentekijöiden ryhmä valtasi kulttuuritalo Villa Artun gallerian! Viidestä taiteentekijästä koostuva Ihmistoivo-kollektiivi toi galleriaan nykypäivänä tarvittavaa sukupolvien välistä kohtaamista interaktiivisen taidenäyttelyn ja siellä toteutettavien tapahtumien keinoin. Galleriavaltauksen kantavat teemat olivat kohtaaminen ja vastuullisuus. Teemat näyttäytyivät eri kohderyhmien osallistamisessa ja nuorten taiteentekijöiden käyttämissä materiaaleissa. Galleriavaltaukseen sisältyi taidenäyttely, taidepajoja ja tapahtumia.

 

Taidenäyttely oli avoinna yleisölle 29.8.-16.9. ma-to klo 12-19 ja pe 12-15.
Avajaiset maanantaina 29.8. klo 17-19.
Loppujuhla torstaina 15.9. klo 15-17.

 

Galleriavaltauksen yhteistyökumppanit olivat Red Carpet -festari sekä VR.

Klikkaa tästä Red Carpet -festivalin sivuille.
Klikkaa tästä VR:n sivuille.
Klikkaa tästä Villa Artun sivuille.

KUKA OLEN, KUN OLEN YKSIN

 

Kuka olen, kun olen yksin -ryhmänäyttelyn juliste

 

Toukokuun näyttely esitteli nuorten tulkintoja yksin olemisen teemasta Galleria Vivissä Tampereella 3.-19.5.2022.

Näyttelyssä nähtiin maalauksia, digitaalisia piirustuksia ja kollaaseja, joissa käsitellään yksin olemiseen liittyviä tunteita, kehonkieltä ja tiloja. Teoksia oli esillä kuudelta 15–19-vuotiaalta taiteen tekijältä Kittilästä, Pieksämäeltä, Tampereelta, Nousiaisista ja Imatralta. Näyttelyn taiteentekijät olivat Jenny Idman, Elena Kallio, Eela Murtonen, Viivi Poikela, Stella Sirkkunen ja Aino Tanskanen.

Näyttelyn kuratoivat nuorten kulttuuriekskus Monitoimitalo 13:n Piritta Brusi ja Nuori Taiteen Anni Rupponen ja Eevi Siniketo. Näyttely järjestetiin osana Nuori Kulttuuri On Air -monitaidetapahtumaa 7.5.2022.

Avoin haku näyttelyyn järjestettiin 13–19-vuotiaille taiteen tekijöille 17.-30.1.2022. Mukaan haki 46 taiteentekijää teoksellaan tai teossarjallaan.

Tutustu Galleria Viviin ja tuleviin näyttelyhakuihin tästä linkistä.

Yhdessä on enemmän

 

Keltainen pohja, jossa syvätty neljä eri kuvaa. Vasemmalta: kaksi ihmisenomaista hahmoa halaavat, toisella sininen paita ja musta lippalakki, toisella valkoinen paita ja oranssit kengät. Seuraavaksi kuva ihmisen kasvoista, joita verhoaa hupparin huppu. Henkilöllä on sokeat silmälasit ja hupparin nauhat peittävät rusetilla suun. Seuraavana hahmo, jolla päällä puna-valkoinen t-paita, punainen on suttuisesti värjännyt paidan. Hahmon oikea käsi on nyrkissä ja nostettu ylös, vasenta kättä ei ole. Kasvojen tilalla hahmolla on suuri naamio, jossa erilaisia materiaaleja, mm. farkkua ja pitsiä. Vain oikealla puolella kasvoja näkyy silmä. Oikean puoleisena hahmona on maalattu luuranko. Tällä päällä musta paita, jossa punainen sisus ja hampaat on kultaiset. Pääkallon pään asento antaa ymmärtää, että se katsoo alaspäin.

 

Sisältöä tulossa