Nuorten visuaalista ilmaisua esittelevä tapahtuma

Valtakunnallisissa Nuori taide -tapahtumissa 13–23-vuotiaat taiteen harrastajat esittelevät visuaalista taidettaan ja ilmaisuaan. Ohjelma rakennetaan nuorten toiveiden pohjalta, yhdessä nuorten tuotantoassitenttien ja taiteen ammattilaisten kanssa.

Tapahtumiin järjestetään avoin haku taiteen esittelijäksi. Taidetta voi tuoda esille monin eri tavoin, mm. esittelypisteellä, näytöllä, työpajana, performanssina, näyttelyssä tai puheenvuorona. Tapahtumapaikasta riippuen myös ulkona ja kaupunkitilassa. Sisältö voi olla yksin tai ryhmässä toteutettua.

Nuori Taide -tapahtumia järjestetään joka toinen vuosi eri paikkakunnilla vaihtuvien yhteistyökumppaneiden kanssa. Valtakunnalliset tapahtumat ovat osa Nuori Taiteen tekemää kulttuurista nuorisotyötä, painotuksena visuaalinen taide. Osallistuminen on maksutonta.

Kirkkaita värejä ja päällä verkko. Verkon päällä teksti Nuori Taide 2023

Nuori Taide 2023

Kolmas Nuori Taide -tapahtuma järjestetään toukokuussa 2023 Helsingissä. Haku esittelijäksi on 23.1.–12.2.2023.

vaalea pohja, jossa vaaleanpunainen ja musta siveltimen veto, sekä testiä.

Nuori Taide 2021

Vuonna 2021 Nuori Taide -tapahtuma järjestettiin kokonaisuudessaan verkossa. Tapahtumaan osallistui yli 700 kävijää.

Henkilön avoin suu jossa on etana. Vasemmassa alakulmassa teksti: Jyväskylä, Jyväskylän kaupunginteatteri lauantai 25.5. klo 11-17. Oikeassa reunasssa Nuori Taide 2019-logo.

Nuori taide 2019

Ensimmäinen Nuori Taide -tapahtuma järjestettiin Jyväskylässä toukokuussa 2019.

Nuori Taide 2021

Verkossa 22.5.2021 klo 11-17

Alkujaan tapahtuma oli tarkoitus järjestää Porissa, mutta siirrettiin verkkoon vuonna 2021 vallinneiden Korona-viruksen tapaamisrajoitusten vuoksi.

Tapahtuma oli nuorten taidetta, kohtaamisia Zoomissa ja YouTubessa, työpajoja, keskusteluja, TaideFolioon tutustumista, taiteilijavieraita ja esityksiä.

TaideFolio

Tapahtumassa lanseerattiin nuorten visuaalista taidetta esittelevä TaideFolio-sivusto. TaideFolio on maksuton ja kaikille 13-28-vuotiaille avoin paikka esitellä omaa taidettaan ja keskustella taidemaailmaan kuuluvista asioista.

Tutustu TaideFolioon

Yhteistyössä

Kuvat: Onni Pusa

 

Nuori Taide 2019

Jyväskylässä 25.5.2019 klo 11-17

Ensimmäinen Nuori Taide -tapahtuma oli valokuvia, performansseja, maalauksia, videoita, sarjakuvia, neulegraffiteja, installaatioita, tanssia, työpajoja,  keskusteluohjelmaa, kohtaamisia ja hetkiä.

Yhteistyössä