Yhteistyökumppanit

Generation 23 tunnus

Generation 2023

Generation -ryhmänäyttely on triennaali, eli se toistuu joka kolmas vuosi taidemuseo Amos Rexin näyttelyohjelmassa. Näyttely tuo esille nuoren sukupolven tapaa käsitellä ilmiöitä ja kysymyksiä taiteen kautta. Generation-näyttelyitä on järjestetty aikaisemmin vuosina 2017 ja 2020.

Nuori Taide 2023 -tapahtumassa esitellään Generation-näyttelyitä ja keskusteluohjelmassa Generation-taiteilijat kertovat työskentelystään ja taiteestaan. Taiteen esittelijät voivat ilmoittautua opastukselle Generation 2023 -näyttelyyn perjantaina 12.5.

Helsingin kuvataidekoulu logo

Helsingin kuvataidekoulu

Helsingin kuvataidekoulussa 5–20-vuotiaat lapset ja nuoret harrastavat kuvataidetta ja mediataidetta kerran viikossa kokoontuvissa opetusryhmissä. Opetuspisteitä on eri puolilla Helsinkiä. Koulun opetuksessa toteutetaan taiteen perusopetuksen kuvataiteen ja mediataiteen laajan oppimäärän opetussuunnitelmaa. Opettajat ovat ammattitaiteilijoita ja kuvataideopettajia. Helsingin kuvataidekoulussa järjestetään myös erilaisia taidekursseja mm. 4-5 -vuotiaille lapsille. Helsingin kuvataidekoulu on perustettu 1978 ja sitä ylläpitää kannatusyhdistys.

Helsingin kuvataidekoulu tuottaa Nuori Taide 2023 -tapahtumaan nuorten taideohjaajien taidetyöpajoja.

Nuori Kulttuuri logo

Nuori Kulttuuri

Nuori Kulttuuri -toiminta rakentuu nuorten taidetapahtumien ympärille. Nuori Kulttuuri järjestää valtakunnallisia monitaidetapahtumia Nuori Kulttuuri Festival ja Nuori Kulttuuri On Air. Muita toimintamuotoja ovat Roots ja Talks. Toimintaa hallinnoi Suomen Nuorisoseurat ry.

Nuori Kulttuuri ja Nuori Taide tekevät yhteistyötä tuomalla esiin nuoria taiteen harrastajia ja kulttuurisen nuorisotyön tekijöitä sekä järjestämällä katutaidepajan Nuori Kulttuuri Festival Kuopioon 25.-27.5.2023.

Nuoret 2023 logo

Nuoret 2023

Nuoret 2023 on uuden sukupolven taiteilijoita esittelevä näyttelykokonaisuus, joka järjestetään Helsingissä 22.4.-4.6.2023 välisenä aikana porrastetusti seitsemässä eri tilassa: Helsingin Taidehallissa, Galleria G:ssa, Valokuvagalleria Hippolytessa, MUU Helsinki nykytaidekeskuksessa, Galleria Sculptorissa, tm•galleriassa ja HAM-kulmassa Tennispalatsissa. Näyttelyhanke luo tulevaisuuden mahdollista maailmaa, jossa kuvataiteen arvostus kasvaa yhteiskunnassa, kuvataiteilija tulee toimeen työllään ja kuvataiteesta nauttivat yhä laajemmat yleisöt. Näyttelyn tuottaa Suomen Taiteilijaseura.

Nuoret 2023 -näyttelyn taiteilijoita työskentelee Nuori Taide 2023 -tapahtumassa nuorten taitelijoiden mentoreina. Taiteen esittelijät voivat ilmoittautua opastukselle Nuoret 2023 -näyttelyyn Taidehallissa perjantaina 12.5.

Helsinki logo

Nuorten Helsinki

Nuorten Helsinki ylläpitää keskustakirjasto Oodissa nuorten taidetta esittelevää galleriaseinää. Galleriseinällä 13–29-vuotiaat voivat esitellä taidettaan kuukauden kerrallaan. Haku järjestetään kerran vuodessa. Tiivistämö on Nuorten Helsingin tapahtumatila Helsingin Suvilahdessa.

Nuori Taide 2023 -tapahtuman oheisnäyttely järjestetään Oodin Galleriaseinällä toukokuussa 2023. Näyttelyn kuratoivat ja tuottavat tapahtuman nuoret tuotantoassistentit. Nuori Taide 2023 -tapahtuma täyttää Tiivistämön nuorten taiteella 13.5.2023.