Mitä taiteella tarkoitetaan?
Entä visuaalisella ilmaisulla?

Teenkö MINÄ taidetta?

Todennäköisesti teet!

Nuori Taide keskittyy visuaalisiin taiteisiin. Toisaalta taide käsitetään nykytaiteen kaltaisesti laajaksi ja ennalta määrittelemättömäksi ja arvaamattomaksi. Tällöin visuaalisen taiteen teos voi sisältää elementtejä esimerkiksi musiikista ja tanssista.

Tekeminen ja teokset voivat olla perinteisin tai nykytekniikoin ja -materiaalein tehtyjä, kaksi- tai kolmiulotteisia tai tietoteknisiä tai konkreettisesta materiaalista tehtyjä. Ne voivat olla esimerkiksi kuvataidetta, veistoksia, käsityötä, arkkitehtuuria, elokuvaa, valokuvaa, VR/AR/XR-taidetta, verkossa olevaa taidetta, katutaidetta, kuvitusta, pelejä, cosplayta, performanssitaidetta tai jotain muuta. Luonnollisesti eri taiteen lajeja yhdistävät teokset sekä yleisöä aktivoivat teokset, kuten yhteisötaideteokset ja tapahtumat, kuuluvat joukkoon. Myös taiteen tekemiseen liittyvät asiat kuten esimerkiksi tuottaminen, kuratointi ja taidekritiikkien kirjoittaminen kuuluvat taiteelliseen työhön.

Jos taide-sana tuntuu liian hienolta, voi hyvin puhua esimerkiksi ilmaisusta tai juttujen tekemisestä. Tekninen taidokkuus on vain osa tekemistä. Pääasia on, että tekee ja rohkaistuu tuomaan tekemistään esille. Kiinnostavaa on myös se, mitä sanottavaa tekijöillä on.

Seuraa Nuori Taidetta Instagramissa!

Tykkää Nuori Taiteesta Facebookissa!

Tutustu nuorten visuaalisen taiteen Näyteikkunaan ja Ilmoitustauluun Taide\Foliossa!