Nuori Taiteen kotipaikka

Nuori Taiteen toimisto sijaitsee kulttuuritalo Villa Artussa Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiön tiloissa historiallisessa tehdasmiljöössä Hyvinkään Villatehtaalla. Villa Artun noin 2000 m2 tilat valmistuivat vuonna 2005. Taidekeskuksen kanssa samoissa tiloissa Villa Artussa toimivat Hyvinkään lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi.

Kulttuuritalossa järjestetään näyttelyitä, työpajoja ja tapahtumia varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen ryhmille, taiteen harrastusryhmille ja koko perheelle. Villa Artussa on lisäksi ainutlaatuinen kansainvälinen arkisto lasten ja nuorten visuaalisesta taiteesta. Arkisto käsittää yli 110 000 teosta.

Nuori Taide järjestää Villa Artussa valtakunnallisia ja paikallisia tapahtumia. Lisäksi järjestämme tapahtumia ympäri Suomen yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Taustaorganisaatio

Nuori Taide -toimintaa hallinnoi Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Hyvinkään kaupungin vuonna 1980 perustama ja rahoittama Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö.

Säätiön tehtävänä on:

  • kotimaisen ja kansainvälisen lasten ja nuorten taiteen arkistointi,
  • paikallinen, alueellinen ja valtakunnallinen näyttely- ja taidekasvatustoiminta,
  • kansainvälinen toiminta,
  • kokeilu- ja tutkimustoiminta,
  • koulutustoiminta.

 

Lasten ja nuorten taidekeskuksen logo

Tutustu Lasten ja nuorten taidekeskukseen tästä linkistä.

 

Villa Artun logo
Tutustu kulttuuritalo Villa Arttuun tästä linkistä.

Punatiilinen Villatehtaan rakennus. Lastauslaituri jonka vasemmassa reunassa Villa Artun sisäänkäynti, oikeassa reunassa värikäs maalaus. Kaiteen edessä kolme laatikkoa joissa kasveja.