Amos Rex -taidemuseon Generation-näyttelyt

Nuorten tekijöiden interventio taidemaailmaan.

 

Amos Rexissä joka kolmas vuosi järjestettävässä Generation-näyttelyssä nostetaan esille nuoria 15–23-vuotiaita kiinnostavia, taidemaailman ulkopuolisia tulevaisuuden tekijöitä ja tekoja, vielä hiomattomia timantteja. Generation-näyttelyt haluavat antaa nuorten ilmaisulle ja nuorten tekemälle taiteelle hienot puitteet taidemuseossa ja ottaa nuoret osaksi taidemaailmaa. Tutustu Amos Rex -taidemuseoon tästä linkistä.

 

Näyttelyihin etsitään teoksia avoimen teoshaun kautta. Ehdotukset ladataan sähköiselle alustalle. Sen lisäksi Generation-näyttelyn taiteen ammattilaisista ja nuorista koostuva kuraattoriryhmä kartoittaa kiinnostavia teoksia ja nuoria tekijöitä.

 

Nuori Taide -toiminnan kautta levitetään tietoa Generation-näyttelyistä suoraan nuorille ja heidän parissaan työskenteleville aikuisille sekä kartoitetaan eri puolilta Suomea visuaalista ilmaisua ja taidetta harrastavia ja tekeviä nuoria. Nuoria kannustetaan lähettämään ehdotuksia näyttelyn teoshakuun.

 

Hakuvaiheessa töiden ei tarvitse olla vielä valmiita. Nuoria autetaan tarvittaessa ideoiden jatkotyöstössä ja materiaalikustannuksissa. Nuori Taide järjestää Hyvinkäällä sijaitsevan kulttuurikeskus Villa Artun monipuolisissa tiloissa ja välineillä Generation-näyttelyyn valituille nuorille tekijöille mahdollisuuden työstää teoksiaan ammattitaiteilijoiden tukemana.

 

Generation-näyttelyiden yhteydessä Nuori Taide järjestää toimintaa ja tapahtumia yhteistyössä Amos Rex -museon ja Helsingin kaupungin ja mahdollisten muiden tahojen kanssa.

 

Kuva: Amos Rex / Tuomas Uusheimo